21:00 08.04.2021

Венедіктова і Денісова обговорили співпрацю в сфері дотримання прав людини в місцях позбавлення волі

2 хв читати
Венедіктова і Денісова обговорили співпрацю в сфері дотримання прав людини в місцях позбавлення волі

Генпрокурор Ірина Венедіктова і уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорили співпрацю в сфері дотримання прав людини в місцях позбавлення волі.

"У четвер, 8 квітня 2021 року, в Офісі Генерального прокурора відбулася робоча зустріч Генерального прокурора Ірини Венедіктової з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денісовою. Під час зустрічі було обговорено питання співпраці між органами прокуратури України та Секретаріатом Уповноваженого ВРУ з прав людини у сфері дотримання прав людини в місцях несвободи", - сказано в повідомленні.

Так, під час зустрічі було підписано спільний наказ про створення міжвідомчої робочої групи з питань взаємодії між Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та органів прокуратури на виконання Меморандуму про співпрацю між органами та Плану заходів щодо його реалізації.

"Підписаний сьогодні документ ще більше консолідує наші спільні практичні зусилля", - зазначила генеральний прокурор.

Денісова, в свою чергу, наголосила на важливості реалізації заходів у рамках співпраці, зокрема, проведення одночасних моніторингових візитів та перевірок у місцях позбавлення волі. Також вона наголосила на необхідності координації діяльності на рівні обласних прокуратур та регіональних представництв уповноваженого, а також узгодження спільних заходів щодо зміни законодавства в сфері протидії тортурам.

Зазначається, що з моменту співпраці було розглянуто 55 матеріалів про виявлені порушення вимог законодавства в місцях позбавлення волі, які надійшли від Офісу омбудсмена і його представників. За результатами прокурорських перевірок внесено 42 документи реагування, розпочато 13 кримінальних проваджень.

"Наші прокурори також у межах компетенції проводили перевірки установ позбавлення волі та інших місць примусового тримання громадян. За їх результатами за 2020-2021 роки внесено майже 9000 документів прокурорського реагування, притягнуто до відповідальності 6,4 тисячі посадових осіб, звільнено 170 незаконно утримуваних осіб, приведено у відповідність із законом або скасовано 900 актів", - наголосила Венедіктова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА