12:46 09.04.2021

Київрада просить дозволити використовувати всі відомчі лікарні Києва для хворих із коронавірусом - Кличко

3 хв читати
Київрада просить дозволити використовувати всі відомчі лікарні Києва для хворих із коронавірусом - Кличко

Київська міська рада звертається до Міністерства охорони здоров'я та Кабінету Міністрів із проханням дозволити міській владі використовувати всі відомчі лікарні Києва для розміщення пацієнтів із коронавірусом, заявив мер столиці Віталій Кличко під час брифінгу у четвер.

"Київрада звернулася до уряду та Міністерства охорони здоров'я з проханням щодо використання медичної бази відомчих лікарень, які розташовані в нашому місті, у столиці, для прийому та лікування хворих на коронавірус. А це понад 10 тисяч ліжок, які місту дуже потрібні", - наголосив мер Києва.

Він зазначив, що, за інформацією низки керівників столичних лікарень, медикаментів та засобів захисту наразі всім вистачає, проте місця для пацієнтів у всіх медзакладах уже закінчуються.

"Там заповненість лікарень - 100%. У інших лікарнях - 110%. Десь закінчуються місця з киснем, лікарі всюди виснажені, тому що цілодобово працюють, ще й у меншому складі, оскільки багато лікарів теж хворіють. А пацієнтів все везуть і везуть. Але хто і де їх рятуватиме?" - заявив київський мер.

Кличко також зазначив, що за минулу добу у столиці на коронавірус захворіли 1 864 особи, при цьому майже півсотні киян померли від ускладнень хвороби.

"Динаміка захворюваності у Києві, як і в Україні загалом, - невтішна. Кількість хворих на коронавірус та госпіталізованих пацієнтів не зменшується. Протягом минулої доби у місті виявили 1 864 інфікованих. Померли 48 осіб - 31 жінка та 17 чоловіків. Загалом за період пандемії у столиці 3797 летальних випадків від вірусу. А підтверджених випадків захворювання у місті на сьогодні 174 267", - зазначив Кличко.

Він уточнив, що серед хворих 1087 жінок віком від 18 до 90 років і 25 дівчаток від одного до 15 років, а також 732 чоловіки віком від 18 до 86 років і 20 хлопчиків від семи місяців до 16 років. Захворіли, зокрема, 62 медики.

Найбільше випадків захворювання виявили у Деснянському районі - 423, Дарницькому - 363 і Дніпровському - 269 випадків.

"До лікарень столиці за минулу добу госпіталізували 156 пацієнтів із діагнозом COVID-19. А також - 479 хворих - із підозрою на коронавірус та пневмоніями. Тобто загалом до стаціонарів медзакладів за добу потрапили 635 осіб", - наголосив столичний мер.

Він зауважив, що одужали за минулу добу у Києві 688 осіб. Загалом коронавірус подолали 110 137 жителів столиці.

"Як видно зі статистики, не зменшується кількість госпіталізованих пацієнтів. І хворих у важкому стані. Загалом у стаціонарах медичних закладів столиці на сьогодні лікуються 4633 хворих на коронавірус. Із них 43 дитини. 3240 пацієнтів - у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 3 885 осіб. На апаратах ШВЛ - 76 хворих", - уточнив Кличко.

За його словами, останнім часом стало більше хворіти і дітей. І вони частіше потрапляють до лікарні, ніж рік чи півроку тому - з більш складним перебігом хвороби. Також є діти, які потребують кисневої підтримки, чого не було раніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА