07:51 10.04.2021

США ведуть консультації з союзниками про дії Росії поблизу кордонів України

2 хв читати
США ведуть консультації з союзниками про дії Росії поблизу кордонів України

США консультуються з партнерами і союзниками в регіоні у зв'язку з нинішньою ситуацією навколо України, включно з пересуванням російських військ біля кордонів цієї країни, заявила в п'ятницю прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

"Щодо російської агресії на сході України, зокрема і пересувань російських військ на кордонах з Україною, ми перебуваємо в близькому контакті з партнерами і союзниками в регіоні: це стосується оцінки ситуації, обміну розвідданими про те, що відбувається, а також можливих перспектив дій", - сказала Псакі на брифінгу.

"Ми багато спілкуємося і з російською стороною на багатьох рівнях", - зазначила вона.

Крім того, Псакі порушила питання про підготовлювану відповідь Вашингтона на низку передбачуваних дій РФ, які США розцінюють як деструктивні. Вона нагадала, що США у відповідь на недружні дії РФ вдадуться до низки і явних, і прихованих заходів.

"Я можу підтвердити: наслідки будуть, деякі - видимі, а інші - невидимі. Ми сподіваємося, що скоро зможемо більше сказати з цього приводу", - сказала Псакі у відповідь на прохання журналіста прокоментувати матеріал агентства Bloomberg про завершення Вашингтоном збору даних про передбачувані ворожі дії РФ.

Раніше Bloomberg повідомив, що адміністрація США, завершивши огляд дій РФ, тепер готує заходи у відповідь. За даними агентства, може йтися про санкції і про висилку "співробітників розвідки, що працюють під дипломатичним прикриттям".

Bloomberg наголошував, що, можливо, санкції торкнуться людей, близьких до російського керівництва, а також структур, які, на думку США, стосуються спроб втрутитися в американські вибори.

Ці дії адміністрації США стануть підсумком огляду, який Джо Байден наказав провести в свій перший день на посаді президента. Аналіз проводився за чотирма напрямами: передбачуване втручання Росії у вибори в США, повідомлення про приписувані Росії винагороди за напади на американських солдатів в Афганістані, кібератака на SolarWinds і ситуація з опозиціонером Олексієм Навальним. США в минулому місяці оголосили про санкції проти російських чиновників через ситуацію з Навальним, але досі утримувалися від дій в трьох інших сферах.

Напередодні Дженніфер Псакі заявляла на брифінгу, що США оголосять про санкції проти РФ не раніше наступного тижня. Вона відповіла ствердно на запитання журналіста про те, чи можна виключати варіант з оголошенням санкцій вже на цьому тижні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА