10:14 14.04.2021

Баканов обговорив із Квін українські санкції та реформу СБУ

1 хв читати
Баканов обговорив із Квін українські санкції та реформу СБУ

Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін та глава Служби безпеки України (СБУ) Іван Баканов обговорили нещодавнє запровадження Україною санкцій стосовно низки фізичних і юридичних осіб, а також перспективи реформи СБУ.

Як повідомляється на сайті спецслужби, однією з ключових тем зустрічі стала загальна безпекова ситуація та потенційна загроза, пов'язана з нарощуванням РФ своєї військової присутності на кордонах з Україною.

Під час зустрічі Квін запевнила, що США підтримують територіальну цілісність України й готові надалі допомагати їй у протидії російській агресії. "Сполучені Штати підтверджують свою підтримку суверенітету та територіальній цілісності України і хочуть докласти спільних з Україною та партнерами зусиль, щоб досягти миру", - заявила вона.

Баканов, у свою чергу, зазначив, що українська спецслужба готова об'єднувати зусилля з міжнародними колегами, щоб Україна могла успішніше стримувати військові та гібридні загрози з боку РФ. "Ми звикли до постійної загрози з боку РФ, оскільки вже не раз бачили подібне брязкання зброєю. Таке сусідство - це стабільний фактор ризику, якого не мають інші європейські країни. А ми не просто співіснуємо з ним уже сім років, а протидіємо йому. І завдяки міжнародному партнерству Україна має додаткові можливості для захисту власного суверенітету", - сказав він, наголосивши на важливості такої підтримки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА