11:59 14.04.2021

Переходу Гіркіна до Донецька в 2014 році можна було запобігти - Лапутіна

1 хв читати
Переходу Гіркіна до Донецька в 2014 році можна було запобігти - Лапутіна

Виходу групи Гіркіна зі Слов'янська у напрямку Донецька в липні 2014 року можна було запобігти, вважає міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

"Це дуже болюча історія для нас. Нам дійсно надходила інформація, куди рухається колона, що вона робить. Ми передавали зведення в центри ухвалення рішень. Усі наші співробітники і військові говорили і говорять, що можна було запобігти його виходу", - сказала вона в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

У 2014 році Лапутіна брала участь в антитерористичній операції у складі групи "Альфа".

Група бойовиків під командуванням Ігоря Гіркіна покинула захоплений ними Слов'янськ у ніч на 5 липня 2014 року. Керівництво АТО неодноразово заявляло, що запобігти виходу терористів із міста і переходу їх до Донецька було неможливо.

"Я думаю, це питання політичного характеру, ухвалене нашим керівництвом. Чи дізнаємося ми правду колись, не знаю", - сказала Лапутіна.

14 квітня минає сім років з дня виходу указу президента № 405/2014 про початок антитерористичної операції. Було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України". Указ набув чинності з дня опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА