12:32 14.04.2021

Посилений карантин у Києві продовжено до 30 квітня

2 хв читати
Посилений карантин у Києві продовжено до 30 квітня

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) Києва ухвалила рішення щодо продовження запроваджених карантинних заходів в українській столиці на два тижні, до кінця поточного місяця, повідомив мер міста Віталій Кличко.

"Оскільки епідемічна ситуація в столиці суттєво не покращується, сьогодні вранці комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення щодо продовження суворих обмежувальних заходів у нашому місті на два тижні, тобто до 30 квітня. У нас немає іншого вибору", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу в середу.

"У нас немає іншого вибору, інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих, інакше смертей буде ще більше. Тому до 30 квітня в місті діятимуть запроваджені раніше (з 5 до 16 квітня - ІФ) обмеження", - додав мер.

За його словами, до кінця місяця залишаться зачиненими всі школи і дитячі садки, весь громадський транспорт і далі працюватиме за спеціальними перепустками - виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури. Заклади громадського харчування працюватимуть лише навинос або доставку, не працюватимуть продуктові ярмарки.

Кличко знову закликав керівників підприємств і установ відправити співробітників на дистанційну роботу або, кому можливо, надати відпустки.

Як повідомлялося, в Києві з 5 до 16 квітня посилили карантинні обмеження. У місті не працюють школи і дитячі садки, а громадський транспорт доступний лише для забезпечення співробітників підприємств критичної інфраструктури, які можуть скористатися ним за наявності спецперепустки.

Пізніше Кличко повідомив, що обмеження може бути продовжено до 10 травня, якщо для цього будуть необхідні підстави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА