13:25 14.04.2021

Турчинов: Ганебно відводити війська замість того, щоб звільняти рідну землю

2 хв читати
Турчинов: Ганебно відводити війська замість того, щоб звільняти рідну землю

Керівник Центрального штабу партії "Європейська солідарність", екс-секретар Ради національної безпеки і оборони України, екс-в.о. президента України Олександр Турчинов називає ганебним і принизливим відведення військ замість звільнення рідної землі.

"Зі здивуванням прочитав інтерв'ю Зеленського (президент України Володимир Зеленський - ІФ) Time, де президент заявив, що не треба було звільняти Шуми та інші населені пункти на Донбасі у зв’язку із тим, що там були втрати наших воїнів. Хочу нагадати президенту, що в 2014 році було звільнено 2/3 Донбасу. Після 2015 року ми використовували тактику покрокового наступу, за кожної можливості звільняючи хоча б невеличкий населений пункт, або просуваючи наскільки можливо вперед наші позиції. Росію дуже дратувала ця тактика, яку вони назвали "повзучим наступом", - сказав Турчинов у своєму коментарі, оприлюдненому на сайті "Євросолідарності" в середу.

Він зазначив, що на війні справді бувають втрати, "але більш болючі й невиправдані втрати, коли наші військові, обмежені заборонами адекватно реагувати на провокації ворога, стають мішенями, які розстрілюють російські снайпери та вбиває ворожа артилерія".

"З нового року під час "перемир’я Зеленського" ми зазнали втрат значно більше, ніж звільняючи будь-який населений пункт. Ганебно та принизливо замість того, щоб звільняти рідну землю, відводити війська та обговорювати "інспектування" наших позицій терористами й російськими найманцями. Ганебно зривати державне оборонне замовлення та, втрачаючи два роки, не збільшувати наш оборонний потенціал і заморожувати грошове забезпечення військовим, які щодня ризикують своїм життям", - заявив екс-секретар РНБО.

Він висловив припущення, що заяви українського керівництва про відсутність намірів звільняти військовим шляхом українську територію робляться, "щоб у Кремлі нічого такого не запідозрили й не образилися". "Особливо дивно чути такі заяви на фоні іншого піару Зеленського про готовність вмерти, звільняючи Крим. Дивно, чому героїзм нинішній керівник країни готовий проявляти тільки в мріях і то виключно "заднім" числом. Невже війна з РФ закінчилася в 2014 році? На жаль, все це доводить, що сьогодні головний пріоритет нинішньої влади – не захист і звільнення країни, а самозбереження, надуті рейтинги й популістський піар", - вважає Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА