06:54 16.04.2021

Україна поводитиметься виважено, але у разі розв'язання РФ гарячої фази, країна захистить себе надійно

2 хв читати
Україна поводитиметься виважено, але у разі розв'язання РФ гарячої фази, країна захистить себе надійно

Україна вестиме себе виважено, але якщо РФ спробує розв'язати гарячу фазу війни, країна захистить себе надійно, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Українська держава буде вести себе надзвичайно виважено, мудро для того, щоб уникнути масштабного кровопролиття, але якщо Росія проігнорує всі ці сигнали і все таки спробує розв'язати гарячу масштабну фазу, то Збройні сили України і Українська держава разом із партнерами захистить себе надійно", - сказав Кулеба в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер.

Міністр наголосив, що зараз метою є зупинити ескалацію з боку РФ і не допустити її.

"Наші західні партнери, які пройшли з нами шлях від 2014 року до сьогодні, вже поводяться інакше. Ми знали, яку помилку вони можуть повторити, тому Україна була першою, хто почав говорити відверто про те, що відбувається, і одразу сказали партнерам: не витрачайте час так, як ви зробили це у 2014 році, миттєво треба розкручувати маховик дій для того, щоб стримати Росію і не допустити нового масштабного кровопролиття", - зазначив Кулеба.

Глава МЗС також заявив, що Україна не готує жодних ескалацій і провокацій.

"Я хочу офіційно підтвердити, що українська держава не планує ніяких ескалацій, ніяких провокацій, жодних, як сьогодні Патрушев (секретар Ради безпеки Росії - ІФ) розповідав, що ми в Криму теракти вже плануємо або в інших регіонах Росії. Це все почерк ФСБ, він дуже добре всім відомий", - додав він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА