21:54 16.04.2021

Тимошенко звернулася до ЦВК з проханням дозволити проведення зборів ініціативної групи всеукраїнського референдуму з питань землі у форматі онлайн-конференції

2 хв читати
Тимошенко звернулася до ЦВК з проханням дозволити проведення зборів ініціативної групи всеукраїнського референдуму з питань землі у форматі онлайн-конференції

Голова партії "Батьківщина" і народний депутат від однойменної фракції Юлія Тимошенко звернулася до Центральної виборчої комісії з проханням дозволити провести збори ініціативної групи всеукраїнського референдуму з питання продажу сільськогосподарських земель у форматі Zoom-конференції, повідомляє прес-служба "Батьківщини" в п'ятницю.

"У нас немає наміру перетворювати референдум на якусь піар-акцію. Наша команда спільно з Асоціацією фермерів України вважає, що це останній шанс зберегти для України сільськогосподарську землю. Ми уважно вивчили закон про референдум. У ньому детально не прописані умови, як проводити збори ініціативної групи, тому ми б хотіли попросити вас надати роз’яснення, щоб ми мали можливість провести захід в режимі Zoom-конференції", - заявила Тимошенко.

Вона зазначила, що такий крок обумовлений карантинними обмеженнями, що діють в більшості областей України.

"Зараз практично вся країна в "червоній зоні", тому перед нами постало питання, як проводити збори ініціативної групи. За законом, ініціативна група – це ключовий орган по проведенню референдуму, це організаційна команда, яка буде забезпечувати все, навіть збір 3 мільйонів підписів за 90 днів. Зараз в ініціативній групі всеукраїнського референдуму щодо неприпустимості розпродажу землі офіційно зареєстровано понад 12 тисяч осіб. Однак провести збори з дотриманням карантинних вимог і соціальної дистанції просто нереально", - наголосила нардеп.

Вона уточнила, що це "зайвий раз доводить складність прописаних у провладному законі про референдум процедур, які обтяжують шлях народу до реального волевиявлення".

"Я не уявляю, як це мусив робити народ за своєю ініціативою. У "Батьківщини" дуже добре організована команда, сильна оргструктура, партійна мережа по всій Україні. Ми стали поряд з народом і допомагаємо провести організаційні заходи, але навіть нам це дуже складно зробити, тому що в законі поставлені надзавдання", - зазначила Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА