19:32 18.04.2021

Деескалація на українсько-російському кордоні залежить від Москви

1 хв читати
Деескалація на українсько-російському кордоні залежить від Москви

Врегулювання напруженої ситуації на українсько-російському кордоні залежить від керівництва РФ, заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан.

"Потрібна деескалація. Потрібно, щоб президент Путін подав сигнали зниження напруженості в цьому регіоні", - сказав глава французького МЗС у неділю в інтерв'ю телеканалу "Франс 3".

За його словами, розгортання російських сил поблизу східного кордону України, на території тимчасово окупованого Росією Криму та в Азовському морі, яка створила складну ситуацію на українсько-російському кордоні, підтверджує т.зв. "Авторитарний дрейф" у Росії.

"Все це неприйнятно. Принаймні, тому що існують укладені угоди, які називаються мінськими домовленостями. Є дискусійний форум, званий "нормандським форматом", до якого входять Німеччина, Франція, Україна та Росія і через який намагаємося просунутися. Відомо, яким шляхом треба слідувати", - зазначив Ле Дріан.

Він нагадав про візит до Парижа президента України Володимира Зеленського, який зустрічався з президентом Франції Емманюелем Макроном, і уточнив, що главі української держави було виражено солідарність щодо територіальної цілісності України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА