20:09 18.04.2021

США рекомендують авіаперевізникам бути гранично обережними під час польотів над Україною і РФ

2 хв читати
США рекомендують авіаперевізникам бути гранично обережними під час польотів над Україною і РФ

Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США (FAA) опублікувала повідомлення NOTAM А0012/21, яким рекомендувала авіаперевізникам виявляти особливу обережність під час виконання польотів над частинами Московського району польотної інформації і РПІ Ростова-на-Дону в Росії і в межах 100 морських миль від українських РПІ Дніпра, Сімферополя і Києва.

Як повідомляє Державіаслужба України в неділю, це рішення було прийнято в зв'язку з геополітичним напруженням, пов'язаним із масштабним нарощуванням збройних сил Російської Федерації уздовж кордонів України і на території тимчасово окупованого Криму.

Крім того, було оприлюднено окреме повідомлення NOTAM А0013/21, яке рекомендує зареєстрованим у США авіакомпаніям і повітряним суднам дотримуватися також обережності при плануванні польотів у РПІ Дніпра (UKDV), РПІ Сімферополя (UKFV) і РПІ Києва (UKBV) (включно з частиною Київського верхнього району польотної інформації (UIR) (UKBU) у горизонтальних межах з РПІ UKDV, UKFV і UKBV).

"Днями в офіційній заяві міністрів закордонних справ G7 було зазначено, що широкомасштабні переміщення російських військ уздовж кордонів України без попереднього повідомлення представляють загрозливу і дестабілізуючу активність. Вони закликали Росію припинити провокації і негайно знизити ескалацію напруженості у відповідності зі своїми міжнародними зобов'язаннями", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що в рамках прямого діалогу з авіаційною владою США Державіаслужбою України пропонується встановити безпосередню взаємодію між відповідними підрозділами з авіаційної безпеки щодо обміну інформацією та координації дій щодо реагування на загрози від зони конфлікту на сході країни.

"Українська сторона також готова надавати повну інформацію про стан аеронавігаційного обслуговування та безпеки польотів в Україні для скоординованих дій у майбутньому", - повідомляють у Державіаслужбі.

Там нагадують, що з метою гарантування безпеки польотів цивільних літаків у повітряному просторі під відповідальністю України в 2014 році в зв'язку з агресією РФ проти України і тимчасовою окупацією Криму були введені певні обмеження.

"Весь інший повітряний простір під відповідальністю України зараз є безпечним і доступним для планування і виконання польотів повітряних суден цивільної авіації", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в Україні також діє спеціальна процедура раннього попередження про загрози для цивільної авіації з метою негайної реакції на виявлені і потенційні загрози, що виникають у зоні конфлікту.

"Державіаслужба відстежує ситуацію у повітряному просторі країни: вона спокійна і контрольована. Зараз небезпеки для цивільної авіації немає", - резюмують у відомстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА