12:30 20.04.2021

Суд в Україні заочно заарештував екс-главу МВС Захарченка та його заступника Ратушняка

2 хв читати
Суд в Україні заочно заарештував екс-главу МВС Захарченка та його заступника Ратушняка

 Печерський районний суд м. Києва обрав колишньому міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку та його заступнику Віктору Ратушняку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у справі про незаконне постачання гранат із Росії та організацію розтрати грошових коштів МВС України на їх розмитнення.

"Таке рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно колишніх міністра та його заступника процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia)", - повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Як встановило слідство, екс-чиновники МВС для озброєння особового складу працівників органів внутрішніх справ у січні 2014 року організували незаконне постачання в Україну 13 406 одиниць гранат виробництва Російської Федерації. Крім того, вони організували безпідставне митне оформлення ввезених гранат й оплату МВС більше ніж 1 млн 177 тис. грн митних платежів.

Зазначається, що ввезені гранати не входили до переліку спецзасобів, що перебувають на озброєнні МВС України, і не пройшли випробування Міністерства охорони здоров'я України щодо можливості їх застосування проти людей. Водночас 18 і 19 лютого 2019 року ввезені російські гранати були застосовані проти протестувальників у центральній частині Києва, внаслідок чого постраждали 86 осіб - 17 осіб дістали тяжких тілесних ушкоджень, 23 людини - середньої тяжкості, 45 осіб - легких, одна людина загинула.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.365, ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 (перевищення повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою) Кримінального кодексу України здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА