17:58 20.04.2021

Підприємці з регіонів, які вийшли з "червоних" зон, також можуть претендувати на допомогу по 8 тис. грн – заступник міністра

2 хв читати
Підприємці з регіонів, які вийшли з "червоних" зон, також можуть претендувати на допомогу по 8 тис. грн – заступник міністра

Фізичні особи-підприємці та наймані співробітники компаній із регіонів, які вийшли з "червоних" зон карантинних обмежень, також можуть отримати державну допомогу розміром 8 тис. грн, повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

"Закон визначає, що з моменту набуття ним чинності (9 квітня - ІФ) і впродовж 10 днів після цього всі громадяни, які жили і працювали в регіонах, що раніше були або перебувають у карантинній "червоній" зоні, можуть звернутися протягом 30 календарних днів по оформлення відповідної допомоги", - сказав Музиченко під час прес-брифінгу у вівторок.

Як наголосив Музиченко, прийом заявок розпочався з 19 квітня, він триватиме 30 днів.

Якщо регіон буде зарахований надалі до "червоної" зони, буде встановлено додатковий термін у 30 днів для звернення по оформлення такої допомоги для його жителів і підприємців, котрі працюють там, додав заступник міністра.

Згідно з повідомленням Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства гарантовану допомогу розміром 8 тис. грн можуть отримати наймані співробітники юросіб або ФОП, якщо основний КВЕД на останній день попереднього місяця належить до тих, щодо яких застосовуються обмеження "червоної" зони. Друга умова - організація має нарахувати за співробітника ЄСВ за всі місяці відповідного кварталу. Ще дві умови - середня зарплата співробітника не повинна перевищувати 30 тис. грн на місяць, а також співробітник не повинен працювати за сумісництвом.

ФОП зможуть претендувати на допомогу, якщо основній КВЕД на останній день попереднього місяця належить до тих, щодо яких застосовуються обмеження "червоної" зони. Також необхідними умовами є: ФОП зареєстрований довше ніж три місяці, сплатив ЄСВ щонайменше за шість місяців у 2020 році, не зупинив свою роботу на останній день місяця перед місяцем, у якому в регіоні впровадили додаткові протиепідемічні обмеження. Також ФОП не має бути одночасно найманим співробітником.

До переліку основних видів діяльності, які тимчасово зупиняють роботу в "червоних" зонах, належать роздрібні спеціалізовані магазини, магазини комп'ютерної техніки та побутових електротоварів, взуття і текстилю, будматеріалів і меблів, книжок, іграшок, спортінвентаря, годинників, ювелірних виробів, автозапчастин, а також роздрібна торгівля з лотків на ринках. Також заборонена робота ресторанів, кінотеатрів, бібліотек і музеїв, театрів, спортклубів і фітнес-центрів, нагадало Мінекономіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА