21:03 20.04.2021

Конкурс на посади в новому окружному адмінсуді суді проводитиме кваліфкомісія суддів, яку створять найближчими місяцями

2 хв читати
Конкурс на посади в новому окружному адмінсуді суді проводитиме кваліфкомісія суддів, яку створять найближчими місяцями

Конкурс на зайняття посад у новому Київському міському окружному адмінсуді, який створять замість Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), оголошуватиме Вища кваліфікаційна комісія суддів, зазначає представник президента України в Конституційному суді, народний депутат фракції "Слуга народу" Федір Веніславський.

"Тут, я переконаний на 100%, конкурсна комісія обиратиме кандидатів на посади суддів до нового Київського міського окружного адміністративного суду, який буде створено відповідно до цих законодавчих ініціатив", - сказав Веніславський у вівторок увечері в ефірі програми "Українського радіо".

Він запевнив: "До нового суду одіозні судді точно потрапити не можуть. Конкурсна комісія, яка, як я переконаний, забезпечуватиме відбір доброчесних і з відповідним рівнем правової компетенції, повинна не допустити цього".

Веніславський уточнив, що Вища кваліфкомісія суддів оголошуватиме конкурс на зайняття посад у новому суді. "Думаю, ми її (Вищу кваліфкомісію суддів) створимо впродовж найближчих місяців трьох-чотирьох, вона вже забезпечуватиме цей конкурс ... щоб сформувати якісний суд", - додав народний депутат.

Як повідомлялося, 13 квітня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" у зв'язку з його неефективністю і нездатністю забезпечити запит громадян на справедливість.

Заступник голови парламентського комітету з питань держвлади, народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура зазначив, що розгляд законопроекту очікується найближчим часом і не затягуватиметься, але не впевнений, що це відбудеться поточного парламентського тижня.

Згідно з ч. 2 ст. 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради президент України (після консультацій із Вищою радою правосуддя).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА