15:39 22.04.2021

Порошенко: Роздача російських паспортів сотням тисяч громадян України - це фактор небезпеки, який вимагає реакції влади

2 хв читати
Порошенко: Роздача російських паспортів сотням тисяч громадян України - це фактор небезпеки, який вимагає реакції влади

Прийнятий рівно два роки тому указ президента РФ Володимира Путіна про видачу російських паспортів українським громадянам - жителям тимчасово окупованих частин Луганської та Донецької областей є фактором додаткової небезпеки для України, наголосив п'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Рівно два роки тому в квітні 2019 року, одразу після другого туру президентських виборів, ми мали указ президента-вбивці Путіна "Про спрощення порядку  видачі російських паспортів жителям ОРДО, ОРЛО". До чого це призвело? На 1 січня півмільйону українських громадян навмисно всунули російський паспорт з двоглавою куркою. За ці 4 місяці ще пару сотень тисяч отримали російські паспорти", - сказав Порошенко в ефірі телеканалів "Прямий", "5 канал" і "Еспресо", передає прес-служба "Євросолідарності".

Порошенко зазначив, що в такий спосіб Кремль свого часу виправдав свою агресію проти Грузії. На думку політика, "паспортизація" громадян України вимагає реакції української влади.

Так, Порошенко закликав президента Володимира Зеленського впровадити санкції проти Росії, як це днями зробили США.

"У вас є конституційне право підписати санкції, синхронізувавши їх із санкціями США. Важко пояснити світу, чому США, наші партнери по коаліції санкції проти росіян приймають, а єдина країна, яка їх не приймає, це Україна", - зазначає Порошенко.

Він також зазначив, що досі немає реакції влади на фактичне блокування з боку Росії акваторії Азовського моря.

"Президент Зеленський що завгодно коментує, крім захоплення суверенної території. Простір Азовського моря – це територія України. Росіяни її захопили. Де дії української влади? Де санкції за це захоплення?", - додав Порошенко.

"Я переконаний, що зараз, незважаючи на те, що змарнували ці два роки, ми як Україна маємо об’єднатися. Ми готові, об’єднавши зусилля в парламенті, уряді, в РНБО, захистити життя і здоров’я людей, захистити існування Української держави", - резюмує Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА