20:42 22.04.2021

Мінська влада відмовила опозиції у проведенні "Чорнобильського шляху"

2 хв читати
Мінська влада відмовила опозиції у проведенні "Чорнобильського шляху"

Мінміськвиконком надіслав офіційну відповідь організаторам щорічної акції білоруської опозиції "Чорнобильський шлях": у проведенні заходу відмовлено.

"Мінміськвиконком заборонив проведення "Чорнобильського шляху 2021", - написав у Facebook глава партії "Зелені" Дмитро Кучук у четвер.

Кучук розмістив офіційну відповідь влади, в якій зазначені причини такого рішення. Серед них - невідповідність місця збору учасників акції і маршруту акції вимогам закону про масові заходи. Також у листі сказано, що організатори не змогли надати копії укладених договорів з міліцією, швидкою і комунальниками.

"Крім того, з метою профілактики та мінімізації поширення гострих респіраторних інфекцій, зокрема, викликаних COVID-19, виконання чинних рекомендацій міністерства охорони здоров'я...вважаємо небажаним проведення масових заходів на території столиці", - сказано також у відповіді виконкому.

Заявку на проведення акції цього року подавали сам Кучук, глава партії БНФ Григорій Костусєв (був затриманий КДБ 13 квітня, проходить у справі про держпереворот) і представник Білоруської соціал-демократичної партії (Грамада) Людмила Волкова.

"Чорнобильський шлях" - щорічна акція білоруської опозиції, приурочена до дати аварії на Чорнобильській АЕС. Раніше численний, в останні роки "Чорнобильський шлях" не відрізнявся кількістю учасників, часом опозиції вдавалося зібрати не більше 500 осіб. Наймасовіші акції до річниці аварії на ЧАЕС були в середині 90-х, тоді "Чорнобильський шлях" збирав до 30 тис. людей.

У результаті аварії на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року радіоактивного забруднення зазнало 23% території Білорусі, на якій розташовані 3678 населених пунктів. Республіка була оголошена зоною екологічного лиха. Найбільш постраждалими територіями виявилися Гомельська, Брестська і Могильовська області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА