20:56 23.04.2021

Жінка-поліцейський вбита у Франції, влада назвала це терактом

2 хв читати
Жінка-поліцейський вбита у Франції, влада назвала це терактом

Жінка-поліцейський загинула в п'ятницю в комісаріаті комуни Рамбуйє під Парижем від ножових поранень, завданих їй нападником, оголосила прокуратура департаменту Івелін.

Вбивця був застрелений колегами загиблої. Під час нападу він кричав: "Аллах акбар".

"Нація співчуває її родині, її колегам і силам правопорядку. Ми ні в чому не поступимося в розпочатій боротьбі проти ісламістського тероризму", - так відреагував у Twitter президент країни Емманюель Макрон на цей злочин.

Зі свого боку прем'єр-міністр Жан Кастекс, який прибув на місце події, заявив: "Наша рішучість боротися проти тероризму у всіх його проявах непорушна, як ніколи".

При цьому він нагадав, що департамент Івелін вже має трагічні сторінки в своїй недавній історії. Зокрема, учитель Самуель Паті загинув від рук терориста чеченського походження в місті Конфлан-Сент-Онорин, розташованому також у департаменті Івелін.

Розслідуванням вбивства в Рамбуйє опікується національна антитерористична прокуратура. Справа заведена через "вбивство особи, яка уособлює державну владу, з терористичним задумом", передають французькі ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За даними ЗМІ, нападник - туніського походження, згідно знайдених у нього документів, йому 37 років. Він нелегально прибув до Франції у 2009 році і був легалізований в 2019 році, мав дозвіл на проживання до 25 грудня 2021 року. У Рамбуйє він переїхав недавно з департаменту Валь-де-Марн, де працював водієм з доставки товарів. Раніше не був відомий правоохоронцям як радикал.

За заявою міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена, нападник попередньо провів розвідку на місцевості, перш ніж перейти до дій.

Вбитій було 49 років, вона мати двох дітей 13 і 18 років. Загибла була адміністративним співробітником комісаріату, не носила уніформу, не була озброєна і працювала на прийомі відвідувачів. За попередніми відомостями, вона виходила на стоянку до свого автомобіля, і, коли поверталася до комісаріату, вбивця увійшов разом із нею і накинувся на неї з ножем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА