13:49 26.04.2021

Зеленський очолює президентський рейтинг із 28% - опитування UIF

2 хв читати

Київ. 26 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Володимир Зеленський продовжує очолювати президентський рейтинг, за нього готові віддати свій голос 28% тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором, свідчать результати соціологічного дослідження на тему "Як війна і коронавірус впливають на рейтинги політиків".

Соцопитування провів Український інститут майбутнього (UIF) за сприяння "Нью Імідж маркетинг груп" із 9 до 18 квітня. Дані презентували на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

За даними соціологічного дослідження, чинний президент має порівняно кращий баланс довіри (-26%), який суттєво покращився з часу першої хвилі опитування у березні (тоді баланс був -39%).

У свою чергу, якби президентські вибори відбулися найближчої неділі, то за лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенко віддали б голоси 15% респондентів, серед тих, хто визначився та піде на вибори, за співголову партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 14% опитаних, за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко - 11%, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 8%.

Інші можливі кандидати на найвищу посаду на виборах отримали б менше ніж 5% підтримки.

Водночас найвищий антирейтинг на президентських виборах залишається у Петра Порошенка - майже кожен четвертий (23%) не голосував би за нього на президентських виборах. Друге місце антирейтингу ділять між собою Віктор Медведчук (15%) і Володимир Зеленський (14%), на умовному третьому місці Юрій Бойко з 11%.

Абсолютна більшість громадян (81%) заявили про свої наміри голосувати на президентських виборах. Не хочуть брати у них участі 16% респондентів і лише 3% не визначилися.

Респонденти, які не мають наміру голосувати на президентських виборах, найчастіше пояснювали це невірою у те, що їхній вибір щось змінить або відсутністю гідних кандидатів (по 31% відповідно). Крім того, 14% із них заявили, що взагалі не цікавляться політикою або вважають, що вибори сфальсифіковані (12%).

Половина громадян (53%) виступає проти проведення дострокових президентських виборів, 39% підтримують такий крок.

Соціологічне дослідження проводилося методом face-to-face за структурованою інтерактивною анкетою. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Обсяг вибіркової сукупності становить 2400 респондентів.

Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95 не перевищує 2,05%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА