16:45 28.04.2021

Зеленський попросив глав ПЦУ, УПЦ і УГКЦ розповісти вірянам про важливість вакцинації проти COVID-19

2 хв читати
Зеленський попросив глав ПЦУ, УПЦ і УГКЦ розповісти вірянам про важливість вакцинації проти COVID-19

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з предстоятелями Православної церкви України, Української православної церкви (МП) та Української греко-католицької церкви щодо відзначення Пасхи в умовах карантину звернувся до них із проханням розповісти вірянам про важливість вакцинації проти COVID-19, повідомляється на сайті глави держави.

"Тому для нас також важливо, щоб люди, які приходять до ваших церков по допомогу, чули про важливість вакцинації. Адже це - єдиний шлях до подолання пандемії", - наводить слова Зеленського його прес-служба.

Предстоятелі церков запевнили, що "питання святкування Великодня в умовах пандемії коронавірусу перебуває в центрі уваги всіх церковних спільнот. Їхні очільники намагаються максимально зробити все, щоб богослужіння були доступні онлайн, як це було минулого року; щоб люди зберігали дистанцію та надягали захисні маски".

Крім того, вони повідомили президенту, що "Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій дійшла спільної позиції щодо вакцинації. Вона полягає в тому, що немає релігійних причин не проводити щеплення, а вакцинація має бути безпечною, доступною й добровільною".

Глава держави зазначив, що "напередодні Великодня ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні контрольована".

"Ми якраз збили третю хвилю. Зараз перший тиждень, коли йде зменшення на одну-дві тисячі захворілих щодня. І я хотів обговорити з вами, які ще потужні сигнали ми могли б надіслати, щоб не допустити повернення регіонів у "червону" зону після Великодня, адже це дуже впливає на громадян та економіку", - зазначив він.

Володимир Зеленський також запросив предстоятелів на святкування 30-річчя Незалежності України та висловив сподівання на проведення спільної молитви за Україну.

У зустрічі також узяв участь керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА