20:32 28.04.2021

Жовква обговорив з радником президента Словенії співробітництво в сфері євроінтеграції України

1 хв читати
Жовква обговорив з радником президента Словенії співробітництво в сфері євроінтеграції України

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква провів онлайн-консультацію з радником президента Словенії у закордонних справах Сміляною Кнез.

"Співрозмовники детально зупинилися на поточній двосторонній співпраці в контексті реалізації курсу України на євроінтеграцію, з огляду на майбутнє головування Словенії в Раді ЄС у другій половині 2021 року. Вони підтвердили важливість успішного впровадження реформ в Україні для подальшого руху на європейському треку. Ігор Жовква та Сміляна Кнез обмінялися думками щодо важливості фіксації Словенією європейської перспективи України та підтримки нею відповідних зусиль нашої держави", - повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Співрозмовники також обговорили нещодавнє загострення безпекової ситуації на сході України і на території окупованого півострова Крим, зокрема скупчення військ на кордоні, яке призвело до посилення напруги в Європі. Особливу увагу було приділено питанню подальшої мілітаризації Криму та порушень прав людини, які тривають на півострові.

Жовква поінформував Сміляну Кнез про проведення в серпні 2021 року в Києві інавгураційного саміту Кримської платформи, презентував ключові елементи української ініціативи та підтвердив запрошення від Президента України Володимира Зеленського Президентові Республіки Словенія Боруту Пахору взяти участь у цьому важливому заході.

Кнез у свою чергу заявила про повну підтримку Словенією незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА