17:00 30.04.2021

На "Євробачення-2021" у Роттердамі допустять до 3,5 тис. глядачів при дотриманні заходів безпеки

2 хв читати
На "Євробачення-2021" у Роттердамі допустять до 3,5 тис. глядачів при дотриманні заходів безпеки

Уряд Нідерландів підтвердив, що міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" у Роттердамі можна провести цього року з обмеженою кількістю глядачів в умовах заходів безпеки, повідомляє офіційний сайт "Євробачення".

У повідомленні, розміщеному на сайті, йдеться, що у конференц-центрі Rotterdam Ahoy, де відбудеться концерт, дозволять розмістити до 3,5 тис. осіб, що становить приблизно 20% його місткості. Квитки доступні тим, хто "придбав їх на шоу 2020 року".

Цю новину привітав куратор конкурсу Мартін Остердаль.

"Ми раді, що нідерландська влада дозволила нам прийняти аудиторію на трьох живих виступах і шести генеральних репетиціях у Роттердамі... з урахуванням нинішніх обставин", - наводять у повідомленні слова Остердаля.

Уся присутня публіка повинна буде дотримуватися "суворих заходів із охорони здоров'я і техніки безпеки", впроваджених урядом Нідерландів. Зокрема, глядачі мають представити сертифікат негативного тесту на коронавірус, виданого не пізніше, ніж за 24 години до входу в зал. Крім того, їх попросять пройти тест через п'ять днів після заходу. Зазначається, що тестування здійснюється безкоштовно через програму Testing For Access. Крім цього, відвідувачі повинні будуть носити захисні маски.

До заходу відвідувачі матимуть пройти опитування через спеціальний застосунок. Тих, у кого спостерігаються симптоми COVID-19, попросять залишитися вдома.

"Євробачення" цього року має відбутися 18-22 травня в Роттердамі. Нідерланди отримали право приводити конкурс після перемоги свого виконавця Дункана Лоуренса на "Євробаченні" в 2019 році.

"Євробачення" - щорічний конкурс пісні серед країн Європейського мовного союзу. Конкурс відбувається щорічно, починаючи з 1956 року, і є одним із найбільш популярних неспортивних заходів у світі з аудиторією до 600 мільйонів глядачів. З 2015 року в конкурсі бере участь Австралія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА