11:47 01.05.2021

Порошенко закликає владу відреагувати на санкції Росії проти офіційних осіб Євросоюзу

1 хв читати
Порошенко закликає владу відреагувати на санкції Росії проти офіційних осіб Євросоюзу

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко закликав українську владу відреагувати на обурливі санкції Росії проти чиновників Європарламенту та Європейської комісії.

"Російська зухвалість не має меж. Внесення до свого санкційного списку офіційних осіб ЄС укотре демонструє відсутність намірів Москви змінювати свою поведінку. Кремль продовжує свідомо збільшувати рівень напруги та розкручувати ескалацію", - переконаний Порошенко, слова якого наводить прес-служба "Євросолідарності".

"Відповідь Києва на цей путінський крок проти ЄС має бути чітка і тверда. Треба солідаризуватися з трансатлантичним світом в єдиному фронті засудження російського агресора і підтримки наших справжніх друзів", - наголошує п'ятий президент.

Росія в п'ятницю, 30 квітня, закрила в'їзд до країни для восьми громадян країн-членів ЄС і представників офіційних структур Євросоюзу.

До чорного списку увійшли: голова Європарламенту, заступник голови Єврокомісії, член французької делегації в ПАРЄ Жак Мер, голова Національної ради Латвійської Республіки з електронних ЗМІ Іварс Аболіньш, директор Центру державної мови Латвійської Республіки Маріс Балтіньш, керівник прокуратури Берліна Йорг Раупах, голова Європейського парламенту Давид Марія Сассолі, голова Лабораторії хімічної, біологічної, радіаційної та ядерної безпеки Дослідницького інституту тотальної оборони Королівства Швеція Оса Скотт, голова мовного департаменту Естонської Республіки Ільмар Томуск, заступник голови Європейської комісії з питань цінностей і транспарентності Вера Юрова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА