11:20 06.05.2021

До ВР проходять п'ять партій - опитування Центру Разумкова

2 хв читати
До ВР проходять п'ять партій - опитування Центру Разумкова

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, п'ятивідсотковий бар'єр подолали б представники п'яти партій, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Лідирує в партійному рейтингу партія "Слуга народу", за яку готові проголосувати 28% респондентів серед тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосувати, і 19% від загальної кількості респондентів.

На другому місці "Європейська солідарність", яку підтримують 18% і 12% опитаних відповідно, на третьому - "Опозиційна платформа - За життя" з підтримкою 15%.

За партію "Батьківщина" готові проголосувати 11% і 8% респондентів відповідно, за партію "Сила і честь" - 6% і 4% опитаних.

Не долають п'ятивідсотковий бар'єр партії "Українська стратегія Гройсмана" (3% серед тих, хто визначився з вибором і 2% голосів серед усіх респондентів), "Голос" (3% і 2% відповідно), Радикальна партія Олега Ляшка (2,5% і 2%). За ВО "Свобода" та "Партію Шарія" готові проголосувати по 2% серед тих, хто визначився з вибором і по 2% серед усіх опитаних. Партію "Громадянська позиція" підтримують 2% і 1% респондентів відповідно, партії "Опозиційний блок" та "УДАР Віталія Кличка" - по 1% і 1% відповідно.

Дослідження проводилося з 22 до 29 квітня 2021 року методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів. Були опитано 2021 респондента віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% із імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА