15:45 06.05.2021

Договори на дистрибуцію українського мультфільму "Гулівер повертається" підписані з 35 країнами

3 хв читати
Договори на дистрибуцію українського мультфільму "Гулівер повертається" підписані з 35 країнами

Український анімаційний фільм "Гулівер повертається" виробництва Gulliver Films і 95 Animation Studio, бюджет якого становить приблизно $10 млн, планується до показу в десятках країн світу, вже підписані відповідні договори, повідомив генеральний продюсер фільму Олег Ходачук агентству "Інтерфакс-Україна".

"Уже з 35 країнами підписані договори на дистрибуцію нашого мультфільму "Гулівер повертається". Очікую, що ця цифра щонайменше подвоїться, і фільм побачить увесь світ", - сказав він у четвер.

Ходачук уточнив, що до цих 35 країн недавно увійшов В'єтнам і в цьому списку також Німеччина, Бразилія, Велика Британія, Аргентина, Мексика. За його словами, наразі тривають переговори про підписання таких договорів з Іспанією, Італією, скандинавськими країнами, Болгарією, Туреччиною, п'ятьма країнами з Близького Сходу, Португалією та португаломовними країнами Африки, також продуктом зацікавився Китай.

Генпродюсер зазначив, що після виготовлення 40 хвилин фільму, загальна тривалість якого становить 90 хвилин, було підписано договір із агентом-компанією All Rights Entertainment із офісами у Гонконгу, Парижі та Лос-Анджелесі, яка взяла на себе зобов'язання щодо підписання таких контрактів.

Ходачук додав, що перший показ "Гулівер повертається" був запланований на 20 травня у Бразилії, проте, з великою ймовірністю, ця дата може бути перенесена на пізніший термін у зв'язку з високою захворюваністю на COVID-19, яка зберігається в цій країні.

В Україні, за його словами, прем'єра фільму мала відбутися 24 грудня 2020 року, проте так само через пандемію була перенесена на квітень цього року, а потім - на 23 грудня 2021 року.

Говорячи про проект, Ходачук повідомив, що робота над ним була розпочата в червні 2017 року, і з самого початку проект орієнтувався на міжнародний показ. За словами генпродюсера, його компанія звернулася до Студії "Квартал 95", керівником якої на той момент був нинішній президент України Володимир Зеленський, і вибрала із запропонованих проектів проект анімаційного фільму, як найбільш перспективний на міжнародному ринку.

Ходачук зазначив, що для створення якісного продукту залучив аніматора Тоні Бонілла, який має досвід роботи у Disney ("Зоотрополіс", "Льодовиковий період 3", "Ріо 2"), сценариста Майкла Раяна ("Скубі-ду", "Кунг-фу панда", "Черепашки-ніндзя"), а режисером проекту став Ілля Максимов ("Альоша Попович і Тугарин Змій"). Генпродюсер уточнив, що перші півтора року зайняло навчання 30 аніматорів. За його словами, спочатку ліпсінг (мова, якою розмовляють персонажі) був обраний англійський, фільм озвучувався на студії в Нью-Йорку.

Він додав, що кампанія із просування фільму триває з середини 2019 року, коли був виготовлений перший трейлер, і "Гулівер повертається" був на найбільших виставках у Берліні, Каннах, Ансі, Торонто та Гонконгу, проте через недовіру до виробників зі Східної Європи стрімке підписання договорів на дистрибуцію розпочалося вже після виготовлення всього фільму.

"За підсумками прокату сподіваємося вийти щонайменше на суму вкладених коштів. І планую продовжувати роботу у цій сфері: працювати над новими фільмами з урахуванням першого досвіду буде легше й дешевше", - сказав Ходачук агентству "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА