19:09 06.05.2021

В Італії заарештували 28-річного громадянина, що воював на боці російських найманців на Донбасі

2 хв читати
В Італії заарештували 28-річного громадянина, що воював на боці російських найманців на Донбасі

Спеціальний оперативний підрозділ карабінерів (ROS) у четвер, 6 травня, заарештував 28-річного громадянина Італії родом із Мессіни, який, за інформацією слідства, брав участь у війні проти України на боці російських найманців, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

"Карабінери ROS у рамках операції "Іван" здійснили арешт за приписом слідчого судді Мессіни за підозрою у порушенні норм Нью-Йоркської міжнародної конвенції від 4 грудня 1989 року з протидії "найманству". Окрім обшуків за місцем проживання підозрюваного, активізовано також канали міжнародного співробітництва для виконання слідчих дій за кордоном", - повідомляє департамент комунікації МВС України.

Зазначено, що слідство збирає матеріал про посередників, які забезпечували, зокрема фінансово, канали залучення італійських найманців для війни на Донбасі. Розслідування розпочато в 2019 році.

Зокрема, задокументовано, що підозрюваний діяв як бойовик-найманець на території так званої ДНР з 2016 року, він ділився інформацією про свою діяльність із родичами та друзями через соціальні мережі.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков подякував італійським колегам за послідовну роботу та дружню позицію.

"Під час перемовин з італійськими колегами ми неодноразово оговорювали недопустимість участі італійських громадян на боці проросійських незаконних збройних формувань. Дякую правоохоронцям Італії за послідовну роботу та дружню позицію", - сказав він.

Як повідомлялося, 30 квітня в рамках операції Lone Wolf італійська поліція розшукала 50-річного чоловіка - колишнього поліцейського з Кальярі, який воював в Україні на боці проросійських незаконних збройних формувань проти українських сил.

У 2015 році він уже потрапляв у поле зору правоохоронців, які розслідували участь італійських громадян - найманців у незаконних збройних формуваннях на сході України. Він уникнув покарання, бо стверджував, що не стріляв в українських бійців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА