11:00 07.05.2021

Заборону георгіївської стрічки підтримують 43% українців - соцопитування

1 хв читати
Заборону георгіївської стрічки підтримують 43% українців - соцопитування

43% українців підтримують рішення про заборону публічного використання та носіння георгіївської стрічки, свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології.

Водночас, згідно з опитуванням, проти цього рішення виступають 29% громадян, 16% відповіли, що їм байдуже, і ще 13% не визначилися зі своїм ставленням.

У Західному і Центральному регіонах більшість підтримує це рішення (64% і 47% відповідно). На Півдні та Сході підтримують це рішення по 27%, не підтримують - 33% на Півдні й 43% в Східному регіоні. Дослідники також звертають увагу на те, що це рішення підтримує електорат усіх партій, окрім "Опозиційної платформи - За життя" ("ОПЗЖ").

Всеукраїнське опитування "День перемоги та його місце в історичній пам'яті українців: який сенс громадяни вкладають у цю дату?" було проведено фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 22 до 29 квітня 2021 року в усіх регіонах України за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Було опитано 2021 респондента віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА