15:29 07.05.2021

На Київщині за підозрою в шахрайстві затримали голову ОТГ та депутата райради

2 хв читати

Правоохоронці викрили та повідомили про підозру голові однієї з об'єднаних територіальних громад Київської області, депутату райради та посереднику за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах за попередньою змовою, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора у п'ятницю.

"За даними слідства, голова ОТГ разом із депутатом районної ради та посередником намагалися заволодіти грошима потерпілого, запевнивши, що можуть допомогти вирішити питання з виділенням земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Надалі вони нібито планували змінити її цільове призначення на землі промислового виробництва для здійснення підприємницької діяльності, хоча насправді не мали наміру цього робити. Свої "послуги" вони оцінили у 2,6 млн грн. Отримати таку суму вони хотіли частинами - 280 тис. грн, 800 тис. грн та 1,6 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у Службі безпеки України, всіх фігурантів затримали одразу після передачі через посередника чергового траншу - 800 тис. грн. Раніше правоохоронці задокументували отримання зловмисниками ще 280 тис. грн "авансу".

У спецслужбі уточнюють, що посадові особи незаконно отримали 1,5 га земель пайового фонду. Потім, вимагаючи гроші, вони намагалися передати ці ділянки в приватну власність - під особисте селянське господарство.

"Наразі всім фігурантам оголошено про підозру за ч. 2, 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України", - зазначають у СБУ.

Правоохоронці наголошують, що наразі вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА