18:40 07.05.2021

У Києві створили електронну мапу пунктів вакцинації від COVID-19

2 хв читати
У Києві створили електронну мапу пунктів вакцинації від COVID-19

У Києві для зручності жителів міста запустили електронну мапу пунктів вакцинації від коронавірусної інфекції. Скористатися нею можна на сайті департаменту охорони здоров’я КМДА, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"На мапу нанесені пункти щеплень, в яких вакцинують від COVID-19. Це місця, де можна щепитися. Та при цьому необхідно пам'ятати, хто саме наразі має право вакцинуватися", - розповіла директор департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.

Уточнюється, що за вимогами дорожньої карти Міністерства охорони здоров'я України починаючи з 28 квітня 2021 року розпочато масову вакцинацію осіб віком від 65 років. Також триває вакцинація тих, хто увійшов до I і II етапів вакцинації. Це медичні працівники (лікарі, середній і молодший медичний персонал), які працюють у закладах охорони здоров'я, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19; працівники мобільних бригад з вакцинації; усі працівники лабораторій, що проводять лабораторні дослідження на COVID-19; працівники екстреної медичної допомоги, включно з водіями; медичні працівники первинного рівня надання допомоги; працівники інших закладів охорони здоров'я, які не надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, незалежно від підпорядкування; соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери; працівники системи громадського здоров'я; люди віком 80+, утриманці та співробітники геріатричних пансіонатів.

"Раджу всім, хто входить до цільових груп, звернутися щодо питань вакцинації до лікаря, з яким підписано декларацію. Ця порада стосується і тих киян, батьки яких старші за 65 років - попіклуйтеся про них! І традиційний заклик - не розслабляємося на свята, коли йдеться про безпеку! Дотримуємося всіх протиепідемічних заходів! Пам'ятаємо, що COVID-19 не пробачає нам необачливості та недбалості", - зазначила Гінзбург.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА