11:36 09.05.2021

Альянс сам оголосить формат і порядок денний саміту НАТО, коли прийде час - офіційний представник

2 хв читати
Альянс сам оголосить формат і порядок денний саміту НАТО, коли прийде час - офіційний представник

Північноатлантичний альянс сам оголосить як формат, так і порядок свого майбутнього саміту, запланованого на 14 червня в Брюсселі, коли для цього прийде час, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" офіційний представник НАТО.

"Формат і порядок денний саміту НАТО 14 червня будуть оголошені ближче до дати. Як сказав генеральний секретар, у лідерів НАТО буде змістовний і далекоглядний порядок денний, в основі якого буде ініціатива НАТО 2030", - сказав співрозмовник агентства, коментуючи поширювану інформацію про можливий формат і порядок денний заходу.

Зокрема, заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, говорячи про те, що саміт выдбудеться без участі України, сказав, що на порядку денному засідання є питання можливого надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), так само як і не виключив, що союзники можуть переглянути рішення і запросити Київ на саміт.

Відповідаючи на запитання, чи буде предметом обговорення надання Україні ПДЧ, представник НАТО сказав: "Щодо членства НАТО проводить політику відкритих дверей, і союзники по НАТО підтримують свої рішення, ухвалені на саміті в Бухаресті в 2008 році (надати членство Україні і Грузії, коли для цього прийде час – ІФ)".

"Водночас ми очікуємо, що Україна продовжуватиме приділяти увагу внутрішнім реформам, консолідувати свої демократичні інститути, зміцнювати верховенство права і розвивати свій оборонний потенціал відповідно до стандартів НАТО", - деталізували в Альянсі бачення ситуації.

У зв'язку з цим представник НАТО запевнив, що Альянс продовжить підтримувати Україну, "допомагаючи зміцнювати потенціал її збройних сил, а також проводячи більш широкі реформи, які допомагають країні просуватися вперед в її євроатлантичних прагненнях".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА