16:18 09.05.2021

У Запоріжжі та області під час святкування Дня Перемоги сталося кілька інцидентів з демонстрацією комуністичної символіки

2 хв читати
У Запоріжжі та області під час святкування Дня Перемоги сталося кілька інцидентів з демонстрацією комуністичної символіки

Заходи, присвячені 76-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися в Запоріжжі та Запорізькій області з нечисленними правопорушеннями, пов'язаними з демонстрацією забороненої символіки і непокорою законним вимогам поліції.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", 9 травня тисячі жителів Запоріжжя прийшли на Алею Слави вшанувати пам'ять героїв, загиблих у Другій світовій війні, і поклали квіти до вогню пам'яті. Багато з них принесли фото і бойові нагороди своїх дідів-ветеранів і співали пісні воєнних років.

Акція пам'яті проходила з дотриманням посилених заходів безпеки: по периметру Алеї слави було встановлено залізні огорожі, всі охочі могли пройти на її територію через входи, які охороняє поліція, та бійці Національної гвардії. Правоохоронні органи стежили за дотриманням присутніми карантинних вимог - наявністю захисної маски, а також виконанням законодавства, що забороняє пропаганду символіки комуністичного і нацистського тоталітарних режимів в Україні.

Під час заходу на Алеї Слави виникло кілька інцидентів, де запоріжці намагалися демонструвати заборонену символіку. Кількох порушників, які відмовлялися виконати законні вимоги правоохоронців і прибрати незаконну символіку, а також провокували конфлікт, затримала поліція. Як повідомили агентству в Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області, на Алеї слави в Запоріжжі було затримано трьох порушників.

Інциденти з демонстрацією забороненої символіки 9 травня також зафіксовані в Михайлівському районі Запорізької області, де двоє сільських жителів підняли над своїми будинками червоні прапори з серпом і молотом.

За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за ст.436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та нацистського тоталітарних режимів), ст. 173-3 КУпАП (виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки), ст. 185 КК (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА