21:55 09.05.2021

Лукашенко закликає до припинення протистояння в суспільстві

2 хв читати
Лукашенко закликає до припинення протистояння в суспільстві

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час вшанування державних прапора і герба в Мінську в неділю закликав до припинення протистояння в білоруському суспільстві.

"Ми весь час жили в спокійній, мирній Білорусі. І тільки останнім часом нас спробували зіштовхнути лоб у лоб. Сьогодні я можу сказати, ми розібралися, де правда, а де брехня. Давайте припинимо це не потрібне нікому протистояння", - сказав Лукашенко.

Відеотрансляцію церемонії на площі Держпрапора в Мінську вели державні телеканали.

Лукашенко зазначив, що "почався жорстокий, часом кривавий розподіл світу". "І не дай Боже нам потрапити в ці жорна, оступитися. І нас, як це бувало не один раз в історії, зімнуть, нами вкотре витруть ноги і викинуть на смітник, тому що ми волею долі і Господа розташовані на геополітичному зламі", - заявив він.

"Ми завжди ставали ареною чужих воєн. Нас топтали, нас вбивали. І старих, і дітей, і немовлят. Невже комусь знову хочеться повторити це в Білорусі? Ми не повинні цього допустити. І ті, хто сьогодні тут стоїть і вітає ці символи, і ті, хто думають інакше", - додав він.

У Білорусі після президентських виборів 9 серпня 2020 року протягом понад півроку тривали масові акції протесту проти підсумків виборів, переможцем яких був оголошений чинний глава держави Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Опозиція вважає результати виборів сфальсифікованими. Низка лідерів опозиції були заарештовані. Протестувальники вимагали відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів. ЄС і США не визнають Лукашенка легітимним президентом Білорусі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА