07:41 10.05.2021

Близько 60% японців виступають за скасування токійської Олімпіади - опитування

2 хв читати
Близько 60% японців виступають за скасування токійської Олімпіади - опитування

Майже 60% жителів Японії висловлюються за скасування або перенесення Олімпійських ігор у Токіо на тлі поширення в світі коронавірусної інфекції, свідчать дані опитування громадської думки, проведеної виданням Yomiuri Shimbun.

Опитування, проведене газетою, показало, що 59% хотіли б скасування Ігор, на відміну від 39%, які висловилися за їх проведення. З останньої групи 23% респондентів висунули як умову, проведення змагань взагалі без глядачів. Раніше вже було прийнято рішення про те, що іноземні глядачі на ігри допущені не будуть.

Інше опитування, проведене минулими вихідними TBS News, показало, що 65% хотіли, щоб ігри були скасовані або знову перенесені, 37% проголосували за те, щоб повністю скасувати захід, а 28% закликали до ще одного відтермінування.

Аналогічне опитування в квітні, проведене інформаційним агентством Kyodo, показало, що 70% хотіли б, щоб Олімпіада була скасована або відкладена.

Віце-президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Джон Коутс заявив у суботу, що Олімпійські ігри в Токіо пройдуть у безпечній з точки зору поширення коронавірусу обстановці, завдяки підготовленій організаторами "олімпійській бульбашці" для захисту спортсменів і японського народу.

"Це не робиться за всяку ціну (...). У нас відбулося засідання ради експертів, на якому був зроблений висновок, що ігри можуть пройти безпечно", - сказав він.

Водночас, прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суга на засіданні парламентського комітету на питання, стосовно Олімпіади в умовах загострення ситуації з коронавірусом, відповів: "Я ніколи не ставив Олімпіаду на перше місце".

"Моїм пріоритетом є захист життя і здоров'я японського населення. Спочатку ми повинні запобігти поширенню вірусу", - наголосив він.

Олімпійські і Паралімпійські ігри в Токіо мали відбутися влітку 2020 року, проте через пандемію коронавірусу їх довелося перенести на нинішній рік. У результаті проведення Олімпіади заплановано на 23 липня - 8 серпня, Паралімпіади - на 24 серпня - 5 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА