13:52 11.05.2021

НАТО закликає Україну зміцнити її демократичні інституції та посилити верховенство права відповідно до стандартів Альянсу - голова представництва Вінніков

2 хв читати
НАТО закликає Україну зміцнити її демократичні інституції та посилити верховенство права відповідно до стандартів Альянсу - голова представництва Вінніков

НАТО закликає Україну зміцнити її демократичні інституції, посилити верховенство права та розвинути можливості з безпеки відповідно до стандартів Альянсу, заявив глава представництва НАТО в Україні Александер Вінніков.

"Союзники вітають, що в останні роки річні національні програми України стали більш стратегічними та орієнтованими на результат. Це важливо, тому що за відсутності стратегічного режиму є ризик зриву реформ та руйнування цінностей, як сталося після 2010 року. Союзники закликають Україну надалі зміцнити її демократичні інституції, посилити верховенство права та розвинути можливості з безпеки та захисту відповідно до стандартів, принципів та найкращих практик НАТО", - сказав Вінніков на всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни" у Києві у вівторок.

Він зазначив, що з часів Революції гідності в реформах в Україні було досягнуто більше прогресу, ніж за 20 років до цього, зокрема у секторі безпеки та оборони.

Глава представництва запевнив, що НАТО підтримує амбітний і великий порядок денний реформ України, який принесе користь громадянам країни і допоможе просуванню її євроатлантичних прагнень.

Водночас Вінніков наголосив, що Альянс продовжує стежити за діями військ РФ біля кордонів України.

"Як сказав генеральний секретар НАТО минулого тижня, тисячі російський військ залишаються в та навколо України. Ми також бачимо, що Росія зберегла багато зброї та обладнання і впроваджує обмеження у Чорному морі, включаючи обмеження доступу до Азовського моря через Керченську протоку. НАТО залишається пильним, і ми ретельно стежимо за подіями", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА