14:28 11.05.2021

Напад Росії на Україну в 2014 році не був спричинений виключно євроатлантичними прагненнями Києва - Зеленський

2 хв читати
Напад Росії на Україну в 2014 році не був спричинений виключно євроатлантичними прагненнями Києва - Зеленський

Євроатлантичні прагнення України не були єдиною причиною подій 2014 року, під час яких Росія тимчасово окупувала Кримський півострів й активно підтримувала сепаратистські незаконні збройні формування на південному сході Україні, заявив президент України Володимир Зеленський.

Про це він сказав у вівторок у рамках форуму "Україна 30. Безпека країни", відповідаючи на запитання журналіста про можливість нової військової ескалації та посилення агресії з боку РФ, якщо Україна отримає План дій щодо членства в НАТО.

"Ми дуже любимо філософствувати щодо НАТО. Якщо ми вступимо в НАТО, Росія цього дуже не хоче. Якщо ми отримаємо ПДЧ, почнеться повноцінна війна. А що було в 2014 році? Ми отримали ПДЧ? Чи ми ввійшли в Євросоюз? Що було? Я вважаю, нічого не було. Тому не через це (через євроатлантичні прагнення України - ІФ) це (окупувала Крим і підтримувала сепаратистів на південному сході України - ІФ) робила Росія", - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що всі розмови про те, що Росія нібито захищала свої інтереси через можливе розміщення американських військових баз на території України, є безглуздими.

"Я вважаю, що причини були іншими. Їх було дуже багато. Упевнений, що колись ми знайдемо час і історія знайде всі відповіді на те, чому була така серйозна ескалація й анексія і втрата всіх наших відносин", - резюмував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА