18:41 12.05.2021

Зеленський запросив президента Румунії взяти участь у саміті "Кримської платформи" та святкуванні Дня Незалежності

2 хв читати
Зеленський запросив президента Румунії взяти участь у саміті "Кримської платформи" та святкуванні Дня Незалежності

Президент України Володимир Зеленський запросив президента Румунії Клауса Йоганніса взяти участь в інавгураційному саміті "Кримської платформи" та святкуванні Дня Незалежності України.

"Запросив президента Румунії Клауса Йоганніса взяти участь у саміті "Кримської платформи" та святкуванні Дня Незалежності України. Закликав Румунію приєднатися до країн, які вже підписали Декларацію про європейську перспективу України. Вітаю Спільну заяву групи "Бухарестської дев'ятки" про політику РФ у Чорному морі", - написав Зеленський у Twitter у середу.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, під час телефонної розмови президенти двох країн обмінялися думками щодо міжнародного порядку денного, детально обговорили актуальні виклики регіональної безпеки та подальший розвиток двостороннього діалогу України та Румунії. Окремо обговорювалися заходи урядів держав, спрямовані на боротьбу з наслідками пандемії COVID-19, зокрема доступ до вакцин.

"Володимир Зеленський поінформував Клауса Йоганніса про нещодавню ескалацію з боку Росії ситуації вздовж кордонів України та відзначив важливість активної підтримки міжнародної спільноти для зниження напруженості на кордоні, яка, втім, не зникла повністю... Володимир Зеленський поділився останньою інформацією щодо тривалої мілітаризації тимчасово окупованого українського Криму та звернув увагу на постійне погіршення гуманітарної ситуації на півострові", - йдеться у повідомленні.

Президенти відзначили зростання у 2020 році показників торгово-економічного співробітництва між Україною та Румунією всупереч обмеженням, викликаним пандемією коронавірусу.

На думку Зеленського, активізації економічного співробітництва та зміцненню міжлюдських контактів сприятиме і реалізація запланованих прикордонних інфраструктурних проектів, зокрема будівництво мосту через річку Тиса.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА