13:19 13.05.2021

Експерти дали низьку оцінку діям Зеленського щодо боротьби з коронавірусом, проте відзначили покращення в питаннях зовнішньої політики - опитування Фонду "Демініціативи"

2 хв читати
Експерти дали низьку оцінку діям Зеленського щодо боротьби з коронавірусом, проте відзначили покращення в питаннях зовнішньої політики - опитування Фонду "Демініціативи"

Експерти вище оцінили ефективність діяльності президента України Володимира Зеленського в питаннях зовнішньої політики в першому кварталі цього року порівняно з попереднім роком - такі результати опитування 52 експертів, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" у квітні.

"Оцінка ефективності президента Зеленського покращилася тільки у сфері ведення зовнішньої політики, хоча вона залишається досить низькою - менше ніж 3 бали (2,9 - ІФ) з 5", - повідомив аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Петро Бурковський на онлайн-презентації результатів експертного опитування "Політичний квартал: І чверть 2021 року" в четвер.

На думку аналітика, на оцінку експертів вплинула "мобілізація міжнародної підтримки України під час останнього загострення на Донбасі".

За словами Бурковського, практично не змінилися порівняно з минулим роком оцінки "комунікацій президента із суспільством і врегулювання збройного конфлікту на Донбасі" - відповідно до 2,6 і 2,2.

Бурковський також звернув увагу, що з кожним кварталом погіршується оцінка експертів ефективності глави держави в боротьбі з епідемією COVID-19.

"За підсумками першого кварталу 2021 року (1,8 - ІФ), це найнижча оцінка за весь період наших спостережень, починаючи з березня 2020 року. На нашу думку, влада має на це звернути увагу", - зазначив аналітик.

Експерти оцінили у 2,1 бала ефективність Зеленського в питанні ініціації необхідних реформ і 1,6 бала - в питанні кадрової політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА