15:32 13.05.2021

Прокуратура продовжує обшуки, пов'язані з КМДА, про підозру повідомлено 11 особам

3 хв читати
Прокуратура продовжує обшуки, пов'язані з КМДА, про підозру повідомлено 11 особам

Співробітники правоохоронних органів проводять обшуки в Департаменті містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури в четвер.

"Київська міська прокуратура спільно з Управлінням стратегічних розслідувань у місті Києві ДСР НП України проводить обшуки в Департаменті містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), керівників Департаменту та "пов’язаних" осіб у межах кримінального провадження, розпочатого за фактами зловживання службовим становищем під час погодження та видачі документів дозвільного характеру", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що під час досудового розслідування перевіряються факти ймовірного зловживання службовим становищем окремих посадовців Департаменту містобудування та архітектури, а також деяких фізичних і юридичних осіб, діяльність яких пов'язана з наданням послуг у сфері містобудування і архітектури, під час розгляду заяв і видачі містобудівних умов та обмежень на проведення робіт із будівництва чи реконструкції об’єктів нерухомості на території міста Києва та інших документів дозвільного характеру.

"13 травня 2021 року на підставі ухвал суду у приміщеннях Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та за місцем проживання керівників департаменту і "пов’язаних" осіб проводяться обшуки з метою виявлення доказів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних злочинів", - повідомляють правоохоронці.

Пізніше вони додали, що на сьогодні за результатами проведених слідчих дій повідомлення про підозру вручено вже 11 особам, серед них працівники департаментів КМДА, комунальних і підрядних підприємств, зокрема й керівники.

Раніше цього дня повідомлялося про проведення столичними правоохоронцями обшуків в учасників злочинної групи, які спільно з посадовцями КМДА організували систематичне вимагання й отримання коштів від суб'єктів господарювання за незаконну оренду торговельних точок у підземних переходах на території центральних районів Києва.

Київська міська прокуратура 12 травня повідомила про обшуки в кількох департаментах КМДА і комунальних підприємствах відразу в шести не пов'язаних між собою кримінальних справах, у деяких із них - з податковою поліцією, в деяких - із Нацполіцією.

Згідно з даними прокуратури, зокрема, обшуки в Департаменті соціальної політики КМДА відбулись у справі, розпочатій за фактом заволодіння 13,5 млн грн бюджетних коштів у результаті укладених у 2017-2019 рр. договорів із неназваним підприємством на закупівлю засобів особистої гігієни за завищеними цінами.

Крім того, слідчі заходи відбулися у КП "Київміськсвітло" і підрядних підприємствах у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт із заміни освітлення у столиці на суму понад 12 млн грн.

Обшуки також відбулися в "Київзеленбуді", КП "Спецжитлофонд", "Київавтодорі", Київському інституті земельних відносин.

Окрім цього, про обшуки прокуратури та інших правоохоронців у своїй квартирі та квартирі колишньої дружини, з якою він розлучений понад 20 років, повідомив глава виконкому партії "УДАР Віталія Кличка", екс-народний депутат Артур Палатний.

Мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу та придушенням місцевого самоврядування, а також особистим тиском на нього.

"Що стосується подій навколо міської влади. Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у махрові часи Януковича! Вриваються на комунальні підприємства, додому до їхніх керівників. Це якісь нальоти!" - процитувала Кличка його прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА