13:31 14.05.2021

Кличко назвав обшуки в комунальних підприємствах спробою "закрутити гайки" місцевому самоврядуванню

3 хв читати
Кличко назвав обшуки в комунальних підприємствах спробою "закрутити гайки" місцевому самоврядуванню

Мер Києва Віталій Кличко розцінює обшуки на комунальних підприємствах столиці як спецоперацію проти нього та місцевого самоврядування.

"І смішно чути, що, мовляв, ніякої політики. Просто велика спецоперація. Так, спецоперація! Але проти мене особисто. А мішенню стали міські підприємства і підрозділи адміністрації. Скажу одне: це брудна політична боротьба і спроба закрутити гайки місцевому самоврядуванню. Пройде цей номер у Києві - в інших містах тим паче!" - сказав Кличко на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

"Тому я вважаю, що ті, хто спланував цю атаку, мають повернутися в законне русло. І припинити дестабілізацію ситуації в столиці. Нам треба працювати, втілювати заплановані проекти, зміни в Києві, а не влаштовувати шоу", - додав міський голова.

За його словами, ініціатори десятків обшуків на ключових комунальних підприємствах і в департаментах міської адміністрації подають їх під виглядом боротьби з корупцією, при цьому маніпулюють інформацією і брешуть. "Скажу одне: влада завжди співпрацює з правоохоронними органами й допомагає в розслідуванні справ про фінансові порушення. КМДА постійно здійснює внутрішні фінансові аудити та передає правоохоронцям матеріали щодо виявлених порушень", - зазначив Кличко.

Мер розповів, що департамент внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА з 2015 року здійснив 385 перевірок і передав правоохоронцям матеріали за 316 об'єктами аудиту. За його словами, нині за цими матеріалами зареєстровано 168 кримінальних проваджень, або вони долучені до порушених раніше кримінальних справ. Правоохоронці підготували 52 повідомлення про підозру, а за 27 кримінальними провадженнями передали обвинувальні акти до суду.

"З тих нібито гучних справ, про які сьогодні говорять, частина стосується підрядників. Говорять, що вони не сплатили податки. Наголошу: міські підприємства податки сплатили! Які питання до міста?! У деяких справах місто передало матеріали два роки тому. Наприклад, щодо департаменту соцполітики, а деякі комунальні підприємства вже двічі надавали документи на вимогу правоохоронців, які зараз прийшли шукати документи знову! Ну це ж усе шито білими нитками!" - резюмував Кличко.

Як повідомлялося, у рамках розслідування у справі про привласнення коштів, наданих на реконструкцію трамвайної лінії в Деснянському районі Києва, 13 травня відбулися обшуки в приміщеннях КП "Київпастранс" і підрядного КП.

Крім того, прокуратура Києва спільно зі столичним управлінням Державної фіскальної служби провела обшук в офісному приміщенні КП "Київський метрополітен" у рамках справи про ухилення від сплати податків під час будівництва лінії метро на житломассив Виноградар.

Крім того, слідчі заходи відбулися у КП "Київміськсвітло" і підрядних підприємствах у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт із заміни освітлення у столиці на суму понад 12 млн грн.

Обшуки також відбулися в "Київзеленбуді", КП "Спецжитлофонд", "Київавтодорі", Київському інституті земельних відносин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА