14:26 14.05.2021

Обшуки у пов'язаних із Кличком людей є спробою тиску Банкової на партію "УДАР" і владу Києва - Палатний

2 хв читати
Обшуки у пов'язаних із Кличком людей є спробою тиску Банкової на партію "УДАР" і владу Києва - Палатний

Обшуки у людей, пов'язаних із мером Києва, лідером партії "УДАР" Віталієм Кличком, є спробою тиску Офісу президента на столичну владу і політсилу, зазначає голова виконкому партії "УДАР" Артур Палатний.

"Обшук у мене тривав п'ять годин. Слідчі загалом поводилися чемно, якщо не брати до уваги того факту, що вони так і не змогли мені пояснити причини та юридичні підстави свого візиту. І це не дивно, тому що юридична складова тут нульова. Слідчі - просто виконавці, яким сказали прийти і влаштувати цей фарс", - розповів Палатний у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він пов'язує обшуки з попередженням з Офісу президента з приводу політичної діяльності "УДАРУ". "Тиждень тому до мене приходили гінці з Банкової (з Офісу президента - ІФ) і переконливо просили пригальмувати з політичними амбіціями і посиленням діяльності партії "УДАР" на всеукраїнському рівні. Умови були озвучені такі: або "УДАР" у своїй політичній діяльності згортається до рівня Києва, або нам влаштують веселе життя. Я, звісно, відправив їх куди подалі. Ну хоч одну обіцянку вони виконали", - розповів політик.

Палатний зазначив, що повідомлення прокуратури про вилучення у нього коштів не відповідає дійсності. "У мене є протокол обшуку. У ньому чітко зазначено: під час обшуку речей або документів, які становлять інтерес для слідства, виявлено та вилучено не було. Слідчі провели у мене п'ять годин і не знайшли нічого. Це підтверджує офіційний документ. Мене не викликали на допит, не оголошували підозру, не обирали запобіжного заходу. Я не маю жодного процесуального статусу і жодного уявлення про справу", - сказав він.

Політик переконаний, що тиск на партію і столичну владу не тільки не спрацює, а й матиме негативні наслідки для Банкової. "Це тиск на політичну партію "УДАР", на Віталія Кличка, на всю систему місцевого самоврядування. Мабуть, влада вирішила, що не будуть просто спостерігати, як зростає підтримка особисто Віталія Кличка і партії "УДАР". Коли вони дивляться на рейтинги довіри українців до Кличка, їх душить національна українська тварина. Вони бояться конкуренції і починають робити помилки. Таким шляхом йшов Янукович. Куди він прийшов, ми всі знаємо", - підсумував Палатний.

Артур Палатний очолив виконавчий комітет партії "УДАР" у березні 2021 року, протягом двох скликань Верховної Ради був народним депутатом від партії.

Як повідомлялося, 13 травня відбулися обшуки в приміщеннях низки комунальних підприємств Києва, зокрема "Київпастранс", "Київський метрополітен", "Київміськсвітло", "Київзеленбуд", "Спецжитлофонд", "Київавтодор", "Київавтошляхміст", обшуки також відбулися в "Київському інституті земельних відносин".

Кличко розцінив минулі в четвер обшуки на комунальних підприємствах столиці, як спецоперацію проти нього і місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА