14:56 14.05.2021

СБУ провела в Херсоні оперативно-штабний збір для відпрацювання дій у разі агресії РФ

2 хв читати
СБУ провела в Херсоні оперативно-штабний збір для відпрацювання дій у разі агресії РФ

У Херсоні за координації Служби безпеки України і представництва президента України в АР Крим відбувся оперативно-штабний збір, присвячений ситуації з безпекою на адміністративній межі з тимчасово окупованим півостровом.

"Була перевірена готовність України до практичних дій у випадку поширення збройної агресії РФ. Зокрема, щодо можливого нападу РФ вглиб суверенної території України. Особливу увагу учасники наради акцентували на протидії наростаючим терористичним загрозам, розвідувально-підривній активності у прикордонних районах з АР Крим, гарантованому захисту конституційних прав і свобод громадян України", - повідомляє прес-центр СБУ.

Учасники також відпрацювали механізми взаємодії органів держвлади, до повноважень яких належить реалізація державної політики з питань деокупації та реінтеграції Криму.

Зазначається, що відповідно до рішень РНБО України, було опрацьовано питання застосування санкцій щодо юридичних та фізичних осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності, сприяння незаконно створеним формуванням та органам управління, які діють на окупованій території.

Крім того, обговорювали формування доказової бази і стан розкриття кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних в умовах збройної агресії РФ проти України і збройного конфлікту на території півострова.

Оперативно-штабний збір відбувся на виконання директивних доручень президента України Володимира Зеленського.

У заході взяли участь представники Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, Збройних сил України, Державної прикордонної служби, прокуратури Криму, Національної поліції Державного бюро розслідувань (ДБР), регіонального відділення Фонду державного майна, Державної фіскальної служби, Державної міграційної служби та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА