20:31 14.05.2021

Уряд Японії надасть Україні $4,5 млн допомоги для підтримки населення і відновлення Донбасу

2 хв читати
Уряд Японії надасть Україні $4,5 млн допомоги для підтримки населення і відновлення Донбасу

Уряд Японії надасть Україні $4,5 млн допомоги в поточному році на фінансування чотирьох проектів з підтримки населення на сході України і відновлення Донбасу, повідомляє Кабінет міністрів України.

"Йдеться про надання медичної гуманітарної допомоги Україні, допомоги громадам для зменшення впливу COVID-19 у Донецькій і Луганській областях, гуманітарної допомоги і захисту внутрішньо переміщених осіб і людей, які проживають поблизу лінії розмежування на підконтрольних уряду територіях України, а також на проведення невідкладних реабілітаційних заходів і допомоги при надзвичайних ситуаціях в Україні", - повідомляється на сайті Кабміну.

Допомога запроваджуватиметься через Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародної організації міграції, Управління ООН з обслуговування проектів і Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ).

Віце-прем'єр-міністр - міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков подякував уряду Японії і міжнародним партнерам України МКЧХ і ООН за підтримку.

"Те, що уряд Японії і наші міжнародні партнери роблять сьогодні - це для людей, заради людей і про людей, і ми будемо працювати в партнерстві з вами, щоб забезпечити гідне людське життя для всіх, хто сьогодні перебуває в зоні цієї війни", - сказав він.

Резніков нагадав, що "минулого року уряд Японії за різними програмами ООН і МКЧХ направив на підтримку Донецькій і Луганській $4,23 млн".

"Японією спільно з ООН і МКЧХ вже реалізується низка важливих проектів: у Донецькій і Луганській областях було відновлено понад 400 будинків, які постраждали від бойових дій. Були реалізовані проекти в сфері освіти молоді та розвитку громад, надана невідкладна допомога в рамках системи охорони здоров'я військовослужбовців в Україні тощо", - зазначив він.

Зі свого боку, посол Японії в Україні Такаші Кураі повідомив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також стратегічного напряму України щодо європейської інтеграції та євроатлантичного альянсу".

"З моменту проголошення незалежності допомога Японії Україні досягла $3,1 млрд ... Ми віримо, що наша допомога сприятиме структурним реформам України та реалізації її мети", - повідомив Кураі.

За словами координатора системи ООН Асенефи Лубрані, "Така підтримка життєво необхідна Україні тоді, коли пандемія COVID-19 посилює і без того важке становище родин і населення, які проживають обабіч лінії розмежування на сході України, де вже 7 років триває конфлікт".

Зі свого боку, глава МКЧХ в Україні Флоренс Жилетт зазначила, що "в 2021 році організація планує допомогти понад 3 700 домогосподарствам із ремонтом житла, пошкодженого в результаті бойових дій".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА