06:49 15.05.2021

Генпрокурор: Швидше за все, апеляція на домашній арешт Медведчуку буде, але треба прочитати мотивацію суду

2 хв читати
Генпрокурор: Швидше за все, апеляція на домашній арешт Медведчуку буде, але треба прочитати мотивацію суду

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова впевнена в обґрунтованості підозри і клопотання про запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку (ОПЗЖ), але остаточне рішення про апеляцію домашнього арешту буде прийнято після вивчення мотивації суду.

"Я не вважаю, що вчора (13 травня Печерський районний суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, водночас як слідство просило суд про арешт з альтернативою застави - ІФ) було щось таке, за що комусь має бути соромно або ми повинні бути не задоволені", - сказала генпрокурор у п'ятницю ввечері в ефірі "Свободи слова" Савіка Шустера.

У цьому контексті вона продовжила: "Підемо ми в апеляцію? Швидше за все, ми підемо в апеляцію, тому що я впевнена в тому документі, який підготувала я. Але я ще подивлюся на мотивацію судді. Звичайно, я поважаю судову систему".

Відповідаючи на питання про те, чи буде вона вважати своєю поразкою, якщо Медведчук не сяде в тюрму, Венедиктова пояснила, що поки йдеться лише про підозру, а не про направлення матеріалів до суду для розгляду по суті. "Якщо захист (під час розгляду справи в суді - ІФ) знайде аргументи, розіб'є прокурорську позицію в суді, так, нам буде неприємно, але це об'єктивний процес".

Крім того, вона уточнила, в злочинах проти національної безпеки, які інкримінуються Медведчуку, безальтернативного арешту як запобіжного заходу немає.

Відповідаючи на питання про свою політичну відповідальність, Венедіктова сказала: "Я піду у відставку, якщо буду вважати, що я щось зробила професійно неетично... Якщо Верховна Рада так вирішить - це буде їхнє рішення... Я несу юридичну відповідальність... я ставлю підпис".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА