21:15 15.05.2021

Зеленський: Символічно, що в третю суботу травня в Україні відзначають і День Європи, і День науки

2 хв читати
Зеленський: Символічно, що в третю суботу травня в Україні відзначають і День Європи, і День науки

Президент України Володимир Зеленський назвав символічним, що в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи і День науки і зазначив, що обидва свята - про прогрес.

"Дуже символічно, що третя субота травня у нас в країні – це і День Європи, і День науки. Обидва ці свята насправді про одне – про прогрес. Про рух нашого суспільства в одній логіці із сучасним світом", - написав Зеленський у Facebook.

Він зазначив, що українська наука завжди була і буде для держави надважливим і що "це відчувається особливо зараз – у час війни та захисту нашої державності робота наукової спільноти набуває в десятки разів більшого значення".

"Не тільки завдяки світовій славі, яку вже принесла, а передусім тому, що робота наших науковців, їхні винаходи та відкриття дають реальну користь і служать саме нашому народу та нашій країні. Служать безпеці й конкурентоспроможності нашого суспільства, ефективності інституцій", - написав президент.

Він привітав усіх українських вчених і виділив найбільш відомі серед них прізвища, якими Україна може пишатися. Крім того, Зеленський наголосив, що з 2022 року Національна премія в галузі науки і техніки носитиме ім'я Бориса Патона, який нещодавно помер.

"Є чимало наукових імен, якими пишається наша країна. Вчені, конструктори, інженери, винахідники, академіки з багатьох галузей. Вернадський, Пулюй, Симиренко, Богомолець, Мечников, Амосов, Антонов, Сікорський, Корольов, Патон. Саме ім’я Бориса Патона з наступного року носитиме Національна премія в галузі науки і техніки. Впевнений, що й надалі українські імена гордо звучатимуть у розмовах про світову науку", - зазначив глава держави.

"Щиро вітаю всіх працівників науки! І бажаю всім нам працювати так, щоб наука в Україні завжди була сферою найбільшої уваги", - підсумував Зеленський.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА