19:01 17.05.2021

Касаційний суд у вівторок продовжить розгляд справи генерала Назарова

2 хв читати
Касаційний суд у вівторок продовжить розгляд справи генерала Назарова

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду продовжить розгляд кримінального провадження стосовно колишнього начальника штабу - першого заступника керівника антитерористичної операції, генерал-майора генерального штабу Збройних сил України Віктора Назарова у вівторок.

Як повідомляє прес-служба суду, засідання у відповідній справі №185/12161/15-к провадження №51-6169км20 заплановано на 10:00 18 травня.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули.

Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 до Луганська. У березні 2017 року Назаров був визнаний винним і засуджений до семи років в'язниці.

16 грудня 2020 року Дніпровський апеляційний суд залишив вирок Назарову без змін, проте його не взяли під варту, а виконання вироку було призупинено у зв'язку з поданням скарги до Верховного Суду.

11 січня 2021 року було оприлюднено спільну заяву, яку підписали екс-посли США, авторитетні американські генерали та експерти. Вони закликали українське керівництво переглянути рішення про покарання генерала Віктора Назарова. Серед 16 підписантів документа - генерал у відставці повітряних сил США Філіп Брідлав, генерали США у відставці Веслі Кларк і Бен Ходжес, екс-посли США в Україні Джон Гербст, Вільям Тейлор, Роман Попадюк і Стівен Пайфер, колишній заступник генсека НАТО та екс-посол США у РФ Александер Вершбоу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА