18:11 28.05.2021

"Фармак" увійшов до п'ятірки найкращих компаній зі сталого розвитку

2 хв читати
"Фармак" увійшов до п'ятірки найкращих компаній зі сталого розвитку

Фармацевтична компанія ПАТ "Фармак" (Київ) посіла четверте місце в рейтингу компаній зі сталого розвитку, повідомляється в прес-релізі компанії.

Згідно з повідомленням, рейтинг розробили і провели експерти видань "Гроші" та "Кореспондент" у партнерстві з Мережею Глобального договору ООН в Україні (Global Compact Network Ukraine). Загалом до рейтингу увійшли 39 компаній різних секторів економіки, зокрема фармкомпанія "Дарниця".

Усіх учасників рейтингу перевіряли за екологічними, соціальними та управлінськими (ESG) критеріями. Під час оцінювання журі врахувало антикорупційні політики та практики компаній, ситуацію з гендерним балансом у найвищих органах управління, середній рівень зарплат без урахування топ-складу, набір ключових соціальних програм та обсяги їх фінансування, а також обсяги фінансування енергомодернізації та динаміку скорочення вуглецевого сліду.

"Методика рейтингу відображає реалії світової економіки та акцентує увагу на показниках, які мають стати пріоритетними й для українських бізнесів. Розвиток законодавства щодо нефінансової діяльності сприяв би зростанню культури сталості бізнесу і пришвидшив би економічний перехід України відповідно до Цілей сталого розвитку", - прокоментувала менеджер з розвитку партнерств ГД ООН в Україні Аліна Коновальченко.

"Аби оцінити досягнення в сталому розвитку, важливо дивитися не лише на проекти компанії, а й на контекст. Тобто, якими методами компанія досягла результатів, чи будуть зміни довгостроковими та системними і як вплинуть на стейкхолдерів. Наша позиція в рейтингу - гарне підтвердження того, що соціальна відповідальність - це комплексний підхід, починаючи від прозорої фінансової звітності, сумлінної сплати податків, забезпечення гідних умов праці, закінчуючи екологічними ініціативами", - зазначив виконавчий директор компанії "Фармак" Володимир Костюк, додавши, що "Фармак" - перша українська фармкомпанія, яка приєдналася до Глобального Договору ООН.

"Фармак" - лідер фармринку України - виробляє лікарські засоби в усіх 14 терапевтичних групах. Щорічно виводить на ринок близько 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів. Нині в розробці - близько 100 лікарських засобів.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб і осіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником АТ "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська (80% акцій).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА