14:36 09.06.2021

На доплати структурам МВС хочуть виділити 800 млн грн із "ковідного фонду" - нардеп Совсун

2 хв читати
На доплати структурам МВС хочуть виділити 800 млн грн із "ковідного фонду" - нардеп Совсун

На доплати працівникам структур Міністерства внутрішніх справ України пропонується виділити 800 млн грн із фонду боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19, таку ухвалу виноситимуть на додаткове засідання уряду в середу, стверджує народний депутат фракції "Голосу" Інна Совсун.

"Рівно стільки, скільки ми разом із колегами з профільного комітету охорони здоров'я вже понад місяць намагаємося вибити з бюджету, щоб встановити кисневі станції для всіх опорних ковідних лікарень України. Але для уряду витрати на кисень із "ковідного фонду" - не пріоритетні, а ось на доплати поліцейським - саме те, що потрібно. Найбільше мають намір віддати на доплати Нацполіції - 573 млн грн", - сказала Совсун у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона нагадала, що минулого разу аудит виявив у Міністерстві внутрішніх справ порушення на суму 26,5 млн грн. За словами парламентаря, гроші з "ковідного фонду" також пішли на доплати в лікарні МВС, де не було пацієнтів з пневмонією чи навіть із підозрою на COVID-19.

Депутат зазначила, що працівникам призначили доплати за час перебування у відпустці, на лікарняному та на навчанні: прикордонники і поліція отримували гроші без підтвердження фактів забезпечення правопорядку в умовах безпосереднього контакту з населенням.

"Попередній транш МВС Авакова успішно "засвоїло", давайте виділимо ще 800 млн грн згори. Я сподіваюся, у членів уряду не підніметься рука проголосувати за це ганебне рішення. І вони, нарешті, підтримають закупівлю та встановлення в лікарнях кисневих станцій", - сказала Совсун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА