13:06 10.06.2021

Порошенко з волонтерами передав бійцям ЗСУ комплект відеоспостереження та оптичної розвідки

2 хв читати
Порошенко з волонтерами передав бійцям ЗСУ комплект відеоспостереження та оптичної розвідки

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко спільно з волонтерами ГО "Справа громад" передав українським військовослужбовцям на лінії зіткнення на Донбасі комплект відеоспостереження і оптичної розвідки.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності", гроші на купівлю цього обладнання були зібрані за допомогою краудфандингу за два дні.

"Уже третій комплект спостереження і оптичної розвідки для наших воїнів сьогодні відбув у 10 окрему гірсько-штурмову бригаду. Відкрию таємницю: навіть після ротації бригад ці комплекси залишаться на балансі Збройних сил, допомагатимуть боронити нашу землю на найскладніших ділянках фронту. Сьогодні ми передаємо його на фронт. Кілька тижнів тому я особисто передавав такий самий комплект у 108 батальйон. Загалом це уже третій комплект для 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Дякую неймовірним українцям, ви спільно з нами рятуєте життя українських воїнів", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що комплекти спостереження і оптичної розвідки допомагають українським воїнам боротися з ворожими снайперами.

"Зараз бійці 10 ОГШБр перебувають на найскладніших ділянках: Зайцеве, Шуми, Новгородське. Ми бачили, як працюють ці комплекти: це реально допомагає воювати, боротися зі снайперами, зупиняти ворожі дії. Такі комплекти вкрай необхідні в теперішніх умовах, коли після так званого перемир’я ми втратили близько ста наших воїнів, коли нашим військовим забороняли користуватися дронами, забороняли вивід контрснайперських груп", - зазначив п'ятий президент.

Порошенко також поділився ідеєю збору коштів для бригадного пункту, який значно підвищить ефективність цих бойових комплексів і з'єднає їх за всіма трьома батальйонними зонами.

"Щоправда, такий комплекс коштує вдвічі дорожче: 735 тис. грн. Але я знаю, що спільно ми зможемо зробити такий важливий подарунок для бійців "десятки". Половину суми Фонд Порошенка перерахує вже завтра. Разом ми наблизимо перемогу України", - наголосив нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА