14:30 11.06.2021

Житло у форматі "місто в місті" в Києві дорожче за проекти без інфраструктури мінімум на 20% - думка

2 хв читати
Житло у форматі "місто в місті" в Києві дорожче за проекти без інфраструктури мінімум на 20% - думка

Ціна якісних проектів житла у форматі "місто в місті" в Києві може бути вищою на 20-200% порівняно з іншими об'єктами з аналогічним розташуванням, але без супутньої рекреаційної, комерційної та соціальної інфраструктури, повідомив CEO NAI Ukraine Віталій Бойко.

"Для Києва проекти у форматі "місто в місті" не є новими, вони представлені в значній кількості. Можливо, вони ще не ідеально відповідають сучасним світовим тенденціям, не генерують ВВП, окрім невеликої комерції на стрит-ритейлі, може бракувати рекреаційної інфраструктури. Проте перевага таких районів - ціна", - розповів Бойко під час ексклюзивної панелі "Планування та оновлення міст" на Smart Building Forum у Києві в середу.

За його словами, в одній і тій самій географічній точці столиці можуть бути два житлові комплекси, де вартість порівнянних квартир може відрізнятися на 20-200%.

Експерт пояснює, що інвестиції в інфраструктуру на рівні 20% від загального кошторису проекту дають змогу збільшити ціну за 1 кв. у в середньому на 30-70%. Крім того, проекти у форматі Blended Use відповідають сучасному запиту на крокову доступність до необхідних елементів інфраструктури та дистанційну роботу, який посилився під час пандемії.

"Сьогодні споживач потребує концепції Blended Use, максимальної концентрації інфраструктури в одному місці. Тому класичне зонування територій, де домінують проекти Single Use, треба переглядати, а в уже наявних районах - переосмислювати території", - вважає експерт.

Він зазначив, що при розробці таких проектів важливо аналізувати потреби аудиторії, враховувати прогноз розвитку території та створювати додаткові економічні, культурні й цифрові майстер-плани проекту.

"Такий підхід ми використовуємо з командою Urban Experts, у партнерстві з Leslie Jones Architecture, імплементуючи міжнародний досвід. Це дає змогу створювати повноцінні простори для комфортного життя, що максимально відповідають стилю життя аудиторії", - навів приклади Бойко.

Urban Experts - архітектурна компанія, яка надає повностадійні архітектурні та консультаційні послуги для багатофункціональних, комерційних, житлових, інфраструктурних і транспортних об'єктів у регіоні Східної Європи. Компанія також є ліцензованим оцінювачем проектів і будівель відповідно до міжнародної екологічної сертифікації BREEAM.

Наприкінці травня 2016 року Urban Experts уклала партнерство з британською архітектурною компанією Leslie Jones Architecture, наприкінці червня - з міжнародною консалтинговою мережею компаній NAI Global, у рамках якого представляє мережу в Україні під брендом NAI Ukraine.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА