18:53 11.06.2021

Прем'єр Данії повідомила Зеленському про готовність відправити Україні 500 тис. доз вакцини проти COVID-19

1 хв читати
Прем'єр Данії повідомила Зеленському про готовність відправити Україні 500 тис. доз вакцини проти COVID-19

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Королівства Данія Метте Фредеріксен та поінформував про ситуацію на Донбасі, євроатлантичні прагнення України та постачання вакцини проти COVID-19.

Як повідомляє Офіс президента України, напередодні саміту НАТО 14 червня Зеленський у розмові повідомив главі уряду Данії про високий рівень загрози на Донбасі, оскільки наразі відбулося відведення лише частини російських військ і важкого озброєння від українських кордонів.

Зеленський також подякував Данії за тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Президент акцентував увагу на важливості збереження міжнародного тиску на Росію для досягнення реального прогресу в мирному врегулюванні.

Співрозмовники обговорили практичну взаємодію з підтримки зусиль України на шляху до членства в НАТО і в межах європейської інтеграції.

"Метте Фредеріксен розповіла президенту, що Данія готова поставити в Україну 500 тис. доз вакцини проти COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Крім того, президент України підтвердив запрошення прем'єр-міністру Данії відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті "Кримської платформи" і заходах із нагоди 30-ї річниці незалежності України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА