13:05 17.06.2021

Зустріч Байден-Путін позначила позиції двох країн та розставила "червоні лінії" - Климпуш-Цинцадзе

3 хв читати
Зустріч Байден-Путін позначила позиції двох країн та розставила "червоні лінії" - Климпуш-Цинцадзе

Зустріч президентів США та Російської Федерації - Джо Байдена та Володимира Путіна - позначила позиції двох країн та розставила "червоні лінії", які не можна переходити, вважає голова парламентського комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе (фракція "Європейська солідарність").

"По-моєму, були чітко позначені позиції обох країн. Я гадаю, що ця зустріч була необхідна, щоб Сполучені Штати очі в очі могли сказати про всі застереження щодо неприпустимої поведінки Російської Федерації на міжнародній арені, яку потім Байден пояснював відсиланням до ціннісних речей, як сприймається країна у світі, якщо вона не дотримується своїх міжнародних зобов'язань і наскільки це підриває будь-яку можливість довірливо ставитися до будь-якої держави, навіть якщо вона має ядерну зброю", - сказала Климпуш-Цинцадзе агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

За словами народного депутата, озвучені Байденом 3-6 місяців, протягом яких буде видно розвиток подій, - "це той термін, на який він у цих переговорах розставив маяки для Путіна, для того, щоб президент Росії зробив кроки, які дадуть зрозуміти, чи є він договороздатним, чи залишилося у нього хоч трохи здорового глузду, щоб можна було вести розмову про стратегічні, глобальних світові речі - такі як стратегічна стабільність, про нову угоду щодо СНО (договір про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь - ІФ) або про оновлення цієї угоди, або про Арктику, про захист довкілля, про зміну клімату та, очевидно, про локальні або відносно локальні речі".

Народний депутат наголосила, що війна між Україною та Росією - це конфлікт світового значення між Росією та західним світом, західною цивілізацією.

"Позиції Байдена підкріплені позиціями всіх країн у результаті зустрічі G7, самітом НАТО, самітом ЄС-США. Він там представив консолідовану позицію Заходу про відновлення територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України та підтримку Західним світом цього процесу в рамках міжнародного права. Саме тому я вважаю, що Путін так емоційно реагував на питання про Україну на своїй прес-конференції, намагаючись знову всьому світу нав'язати свій традиційний наратив щодо того, що їх там немає, що вони лише зобов'язані нібито сприяти виключно виконанню Мінських домовленостей, знову наполягаючи на тому, що Росія не є стороною Мінських домовленостей і не є стороною конфлікту", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Народний депутат наголосила, що найближчими місяцями можна буде зрозуміти, які саме домовленості були досягнуті в Женеві.

"Я гадаю, що насамперед ми побачимо чи не побачимо якісь кроки Росії зі звільнення американських громадян, яких утримують на території Росії, про покарання винних у кібератаках на США... і якісь інші елементи виконання досягнутих домовленостей, принаймні досягнутих маяків", - наголосила народний депутат.

Климпуш-Цинцадзе переконана, що зустріч Байдена з Путіним - "це не про дружбу і не про довіру".

"Це було висловлювання позицій в очі, позначення з обох сторін "червоних ліній", за які неприпустимо переходити. Знаєте, як у стародавні часи говорили: "Іду на ви". Коли розпочинали війну, тоді попереджали - я беру зброю і я боротимуся. Це не про те, що Байден оголошує війну. Це про те, що Байден і, відповідно США, не терпітимуть подальших порушень міжнародного права з боку Російської Федерації, і на кожне таке порушення реагуватимуть", - підсумувала Климпуш-Цинцадзе.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА